Primăria Capitalei dă 28 de milioane de euro pentru pasajul MihaiBravu

| 24 mai, 2013

Primăria Municipiului Bucureşti vrea să contracteze, prin licitaţie restrânsă accelerată, lucrări pentru continuarea şi finalizarea obiectivului de investiţii "Pasaj suprateran Mihai Bravu -Splaiul Unirii", valoarea estimată a acestora fiind de aproximativ 28 de milioane de euro.

Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare, cu posibilitatea realizării unui pasaj rutier suprateran prin care să se realizeze o legătura rutieră mai rapidă între Şoseaua Mihai Bravu şi Splaiul Unirii, pentru a decongestiona traficului din zona intersecţiei Şoseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Văcăreşti.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 15 luni de la data atribuirii contractului.

Operatorul economic care va dori să participe la licitaţie trebuie să facă dovada disponibilităţilor băneşti, a unor "resurse reale negrevate de datorii sau a unor linii de credit confirmate de bănci ori alte mijloace financiare", suficiente pentru a realiza cash-flow-ul de execuţie a lucrării, pentru minimum opt luni de derulare a contractului, conform graficului de execuţie, în sumă de minimum 65.085.897,85 lei.

Ofertanţii trebuie să dovedească executarea, în ultimii cinci ani, a unor lucrări de construcţii de pasaj suprateran care să includă şi o traversare peste un curs de apă, lucrări în valoare totală de minimum 100.000.000,00 de lei, executate în baza a maximum două contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13 iunie, până la ora 9.00, licitaţia urmând să aibă loc în aceeaşi zi, la sediul municipalităţii, de la ora 13.00.

Contractul pentru executarea pasajului suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii a fost reziliat anticipat în decembrie. Primarul general Sorin Oprescu a precizat atunci că a reziliat contractul încheiat cu Romstrade, societatea care trebuia să construiască pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, proiectul pasajului fiind în faza de expertiză.

Compania Romstrade aparţine omului de afaceri Nelu Iordache, aflat în arest preventiv din 2 decembrie 2012, fiind cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad.

În anul 2011, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii, pentru o suprafaţă de aproximativ 15 hectare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ