Consiliul General al Capitalei va decide bugetul municipalităţii pe 2014

| 24 feb, 2014

Consilierii municipali vor lua în dezbatere joi proiectul de hotărâre referitor la aprobarea bugetului Capitalei pentru acest an, precum şi pe cel privind aprobarea bugetului RADET Bucureşti pe 2014.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului execuţiei bugetului propriu al municipalităţii pe 2013 se regăseşte de asemenea pe ordinea de zi a şedinţei de joi, conform Agerpres.

Alte proiecte de hotărâre ce vor fi în atenţia consilierilor municipali vizează participarea Capitalei la proiectele 'Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural din Parcul Cişmigiu' şi 'Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural din Parcul Carol' prin accesarea granturilor norvegiene.

Totodată, consilierii municipali vor dezbate proiecte de hotărâre pentru abrogarea unor hotărâri ale CGMB privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Lărgire Şos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şos. Petricani' şi declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Penetraţie Bulevardul Timişoara'.

Pe ordinea de zi a şedinţei se regăsesc şi o serie de proiecte de hotărâre privind aprobarea de planuri urbanistice zonale, printre care se numără cele referitoare la dublarea diametralei Nord-Sud-Bucureşti Tronson II, Splaiul Unirii nr. 92-96, calea Şerban Vodă nr. 206-208 şi calea Dorobanţi, str. G-ral Ernest Broşteanu, str. Mihail Eminescu.

Consilierii municipali vor trebui să ia o decizie şi referitor la proiecte de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii 'Sisteme de drenare a apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi şi extinderea reţelei de apă şi canal în cimitirele Iancu Nou, Ghencea, Metalurgiei şi Sfânta Vineri', precum şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul 'Execuţie bazine de retenţie str. Sufaru Gheorghe pentru deservire zona Bucureşti - Măgurele'.

Alte proiecte de hotărâre vizează revocarea hotărârii CGMB privind darea în folosinţă temporară a imobilului din str. General Berthelot nr. 90 pentru desfăşurarea activităţii instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, precum şi înaintarea către Guvern a cererii de emitere a unei hotărâri privind trecerea terenului în suprafaţă de 26.026 mp din incinta Detaşamentului de pompieri 'Apărătorii Patriei' din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealul Spirii' al Municipiului Bucureşti din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

Consilierii municipali vor lua o decizie şi privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea depunerii candidaturii Bucureştiului în vederea obţinerii titlului de Capitală culturală europeană în anul 2021.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ