A fost stabilit preţul locuinţelor ANL în 2015. Pot fi cumpărate şi în rate

| 31 iul, 08:17

Coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), valabil pentru anul 2015, a fost stabilită printr-un act normativ publicat miercuri.

Potrivit legislaţiei în vigoare, valoarea de vânzare a locuinţelor ANL, normele în vigoare deja stabilesc că ea reprezintă valoarea de înlocuire pe metru pătrat multiplicată cu suprafaţa construită efectivă a fiecărei locuinţe, inclusiv cotele indivize aferente fiecărei locuinţe, diminuată cu amortizarea calculată potrivit Normelor metodologice privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, scrie avocatnet.

Citeste si: UTIL: Ce ACTE trebuie să pregăteşti dacă vrei să stai cu chirie într-o locuinţă ANL

Valoarea de înlocuire pe metru pătrat, valabilă în anul 2015, este de 1.691,29 lei/mp inclusiv TVA şi a fost stabilită prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nr. 373/2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 568, din 29 iulie 2015.

La valoarea de vânzare se adaugă comisionul de până la 1% al unităţii prin care se efectuează vânzarea, pentru acoperirea cheltuielilor de publicitate imobiliară efectuate de autorităţile publice locale, care au competenţele legale în stabilirea preţului şi în vânzarea locuinţelor către chiriaşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ