UTIL: Ce ACTE trebuie să pregăteşti dacă vrei să stai cu chirie într-o locuinţă ANL

| 10 mar, 17:52

Acest tip de locuinţe se adresează tinerilor cu vârste de până în 35 de ani şi sunt destinate închirierii. Ulterior, acestea pot fi, însă, vândute titularilor care au semnat contractul de închiriere, după o perioadă un an. Pentru a face acest pas ai nevoie de un dosar care să conţină acte necesare pentru ANL 2015.

Pe lângă dosarul cu acte necesare pentru ANL 2015, o persoană trebuie să se înscrie în baza de date a ANL. Acest lucru se poate face cel mai simplu on-line pe site-ul instituţiei. Apoi urmează strângerea unor documente care să dovedească faptul că titularul nu este proprietar.

Actele necesare pentru a fi depuse la dosarul de locuinţă destinată închirierii sunt cerere de mână, declaraţie notarială din care rezultă că titularul cererii de locuinţă şi nici ceilalţi membrii ai familiei nu deţin şi nici nu au deţinut o altă locuinţă în proprietate.

De semenea, solicitantul nu trebuie să fie beneficiarul unei alte case cu chirie, adeverinţe de salarizare şi copie după cartea de muncă, acte doveditoare din care să rezulte unde locuieşte solicitantul în prezent, acte de stare civilă, adeverinţe medicale privind starea der sănătate pentru titular şi membrii familiei acestuia.

Dosarul mai trebuie să conţină şi alte acte necesare pentru ANL 2015. Este vorba despre diplome de absolvire studii pentru titular.

În cazul în care o persoană face parte din următoarele categorii va depune acte în plus la dosar. Este vorba de repatriaţi, apatrizi, tineri instituţionalizaţi, persoane evacuate din imobile naţionalizate, persoane care locuiesc în imobile cu structuri de rezistenţă afectaten de calamităţi, persoane care au început procedura de adopţie sau au înfiat copii din casele de ocrotire.

Tag-uri: ANL, dosar, locuinţe ANL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ