Un politician care stă la coadă: Victor Ponta

| 02 dec, 2013

Sâmbătă, pe 30 noimbrie, de Sfântul Andrei, câteva mii de persoane din întreaga ţară au fost  la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Andrei, ridicată chiar în apropierea peşterii unde s-a rugat protectorul românilor, care, prin tradiție, este cel dintâi care a adus creștinismul pe meleagurile noastre.

Printre miile de români adunați la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei s-a numărat și premierul Victor Ponta, care a asistat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.
Cu acestă ocazie, Ponta ne-a oferit ocazia de a vedea o față a omului politic normal, complet rupt de modelul prăfuit al privilegiatului cu girofar, mereu primul la împărțitul bucatelor și veșnic doritor de onoruri înalte și nemeritate. După încheierea slujbei religioase, credincioșii au avut ocazia să viziteze peșterea în care a trăit Sfântul Apostol Andrei. La fel a procedat și Victor Ponta care, spre cinstea lui, nu s-a bulucit în față, așa cum este obiceiul la mulți politicieni, ci a stat cuminte la coadă, așteptând să-i vină rândul, la fel ca toți credincioșii. Întrebat asupra scestui comportament, Ponta a explicat de ce nu a intrat în față. "Pentru că nici aici, nici la alte evenimente religioase, cum e Sfânta Parascheva, nu m-am dus niciodată în faţă şi ar fi un semn de lipsă de respect pentru cei care stau la coadă. După cum aţi văzut, nu mi-a căzut rangul, ca să zic aşa. Dacă timpul îmi permite stau la coadă, dacă nu, nu mă duc în faţă".
Sigur, cârcotașii vor mârâi pe la colțuri, că a procedat așa de ochii presei. Poate că a fost așa, poate că nu. Ceea ce contează însă este că Victor Ponta are șansa de a inaugura un nou model de comportament al omului politic din România.
Au mai fost nenumărate ocazii în trecut când politicienii, fără a se sinchisi de presă, se foloseau de poziția politică pentru a obține posturi privilegiate. Iar acest lucru a creat cetățeanului obișnuit un puternic sentiment de respingere care cântărește greu la părerea generală proastă a românului față de clasa politică. Faptul că, din postura de prim-ministru al României, Victor Ponta alege un alt tip de comportament, mai modest ar spune unii, normal spun eu, este o excelentă ocazie de încetățenire a unei bune practici. Dacă vrea la moaște, dacă vrea să viziteze un obiectiv atunci fie așteaptă la rând ca restul lumii, fie își vede de drum. Până la urmă, rangul oficial nu are nicio legătură cu buna sau proasta creștere și tocmai de aceea eu salut gestul primului ministru care demonstrează că bunul simț încă nu a murit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2013
cantautor
te astept la casierie...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ