Unde a dispărut Mişcarea Populară

| 18 iul, 2013

Probabil, Marian Preda şi puţinii aderenţi pe care a reuşit să-i convingă pentru a se alătura Mişcării Populare au pus lacătul şi au plecat cu toţii în vacanţă.

Luna trecută liderul Mişcării Populare, Marian Preda, dezvăluia planurile măreţe ale formaţiunii pe care o conduce. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară anunţa într-o conferinţă de presă că "într-un termen de maximum zece zile" vor fi depuse toate documentele şi semnăturile pentru constituirea Partidului Mişcarea Populară. "Obiectivele noastre sunt clare, să înfiinţăm un partid cu care sa participăm la alegerile europarlamentare", declara la acel moment Preda.

Însă cum distanţa de la vorbe la fapte este de multe ori foarte mare, iar vara lungă şi toridă, planurile aruncate pe piaţă s-au dovedit a fi simple intenţii, departe de a fi onorate. Lipsa de vizibilitate a Mişcării Populare din ultima perioadă seamănă mai degrabă a lipsă de activitate, dar şi de oameni. Probabil, Marian Preda şi puţinii aderenţi pe care a reuşit să-i convingă pentru a se alătura Mişcării Populare au pus lacătul şi au plecat cu toţii în vacanţă. Prin urmare, mult trâmbiţatul partid care ar fi urmat să fie generat de Fundaţia Mişcarea Populară nu are încă certificatul de naştere, remarcându-se doar prin colocvii prin cafenele şi vile de protocol ale statului.

Dincolo de neajunsurile evidente şi de incapacitatea organizatorică ale „popularilor”, este dificil de înţeles cum Fundaţia Mişcarea Populară, şi aşa extrem de firavă din punct de vedere al membrilor care o compun, ar putea împrumuta din resursa umană către viitorul partid astfel încât ambele entităţi să poată fi şi funcţionale.

La întoarcerea din vacanţă, miza MP va fi probabil aceea de a săpa în continuare la fundaţia unui PDL şi aşa puternic erodat, lovit şi de exodul propriilor membri. Este evident că o viitoare formulă politică ce urmează a fi legitimată pe scheletul dizidenţei din PDL este lipsită de orice fel de credibilitate, mai ales că politicienii democrat-liberali, fie că sunt simpatizanţi ai actualei conduceri, fie că au căzut în dizgraţia lui Vasile Blaga, cu toţii au fost aspru sancţionaţi de către români la alegerile din decembrie 2012.

Cert este că, dacă varianta concediului prelungit în cazul liderilor MP se confirmă, formaţiunea condusa de Marian Preda va avea dificultăţi substanţiale în a crea identitatea unui viitor partid popular fiindcă timpul nu joacă în favorea MP. Până la alegerile europarlamentare din mai 2014 au mai rămas doar 10 luni, o perioada foarte scurtă şi deloc suficientă pentru a pune pe picioare o formaţiune politică organizată şi funcţională la nivel naţional.

Însă cel mai mare handicap care s-ar putea dovedi insurmontabil nu doar pentru MP şi partidul pe care îl va produce, dar şi pentru toate partidele aflate pe eşicherul de dreapta, este legat de fobia românilor faţă de tot ce este asociat cu Traian Băsescu şi PDL. Fiindcă este evident ca electoratul român este deja unul matur şi înţelege că MP este vehiculul creat de şeful statului, după conflictul cu actuala conducere a PDL şi nicidecum un proiect onest care să răspundă nevoilor cetăţenilor români. Deocamdată proiectul politic al lui Traian Băsescu rămâne eşuat în şantierul Cotrocenilor până vor apărea vremuri mai bune. Dacă vor apărea....

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ