Unde îşi fac rezervări de vacanţă românii cu venituri medii şi mari

| 08 noi, 15:45

Românii cu venituri medii îşi permit vacanţe din ce în ce mai extravagante şi mai departe de casă, tocmai între cele două Americi sau în Asia, arată un consultant în turism, în timp ce bogaţii caută locuri exotice în Oceanul Indian.

Zona Caraibelor și Asia vor fi destinațiile "vedetă" de vacanță în anul 2016 pentru românii cu venituri medii, în timp ce turiștii cu venituri mari vor prefera destinațiile din Oceanul Indian, precum Mauritius, Seychelles și Maldive, a declarat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

"Din semnalele primite din piață, turiștii cu venituri medii se vor orienta spre destinații exotice din zona Caraibelor, în special Republica Dominicană, Cuba, Mexic sau către destinații din Asia, precum Bali, Singapore, Cambodgia. Tour-operatorii români au deja parteneri de încredere locali, au personal pregătit să primească și să asiste turiștii români care călătoresc în acele destinații și prețul pachetelor este comparabil cu un sejur în Turcia sau Spania, la 5 stele all-inclusive. În ceea ce privește turiștii cu venituri mari, intuiesc că vor prefera destinații din Oceanul Indian, precum Mauritius, Seychelles și Maldive", a spus Răzvan Pascu.

Pentru turiștii cu venituri medii și mari vacanța de vară nu este, în mod obligatoriu, principala vacanță din an. Aceștia aleg să își programeze vacanțe și în timpul iernii europene, îndreptându-se, conform lui Răzvan Pascu, spre țările calde din zona Asiei de Sud-Est, Thailanda, Cambodgia, Indonezia.

Cei care vor să descopere prețurile acestor vacanțe o pot face, în perioada 12-15 noiembrie, la ediția de toamnă a Târgul de Turism al României organizat de Romexpo, în Capitală.

"Ca in fiecare an, presiunea cea mai mare va rămâne pe vacanțele de vară și, în special, pe capetele de sezon când tour-operatorii vor avea vacanțe la prețuri foarte mici. Pentru marea majoritate a turiștilor români destinațiile-vedetă rămân Grecia, Turcia, Bulgaria și litoralul Spaniei. Personal, nu recomand Egiptul și țările din nordul Africii", spune Răzvan Pascu.

În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, acestea sunt, în mod tradițional, petrecute în familie, fie acasă, fie într-o pensiune din România.

"Încă sunt destul de puțini români care vor să petreacă Revelionul în afara țării și printre aceștia, din experiența mea, se remarcă două direcții. Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani pe pârtiile din Austria sau Bulgaria și cei care aleg sa sărbătorească Anul Nou în țările calde, în special în Thailanda, Cambodgia, Vietnam. Despre oferte speciale la companii aeriene nu mai poate fi cazul pentru Anul Nou, întrucât zborurile în perioada sărbătorilor sunt deja pline, iar prețul biletului de avion este ridicat. Oferte bune mai pot fi găsite doar la agențiile de turism care au avut blocat un anumit numar de bilete de avion, la un preț foarte bun și încă nu au închis grupurile", apreciază Răzvan Pascu.

Cea mai mare parte a românilor se documentează pentru alegerea vacanței online, solicită prețuri, opțiuni de cazare, servicii suplimentare, iar tranzacția este încheiată direct în agenție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ