Urşii panda, trataţi REGEŞTE pentru a face faţa caniculei din sud-vestul Chinei

| 28 iul, 16:34

Urșii panda dintr-un centru pentru reproducerea acestor animale din Chengdu, în sud-vestul Chinei, sunt ajutați să reziste temperaturilor ridicate din această parte a anului cu gheață la discreție, mai multe dușuri pe zi și chiar cu instalații de aer condiționat, conform unui material publicat de Xinhua.

Simpaticele animale nu se simt bine la temperaturi ce depășesc 26 de grade Celsius, putând suferi niște complicații care le pot pune viața în pericol atunci când temperatura depășește 28 de grade Celsius, conform lui Mao Min, îngrijitoare la Centrul de reproducere pentru panda de la Chengdu.

"Urșii panda din centru sunt lăsați afară între orele 08:00 și 11:00 dimineața, după care revin în adăposturile dotate cu aer condiționat", conform lui Mao. Ea i-a invitat pe turiști să viziteze centrul mai ales dimineața pentru a-i vedea pe urși în afara adăposturilor, în timp ce se joacă cu blocuri de gheață, menite să-i ajute să-și scadă temperatura corpului.

Urșii panda uriași sunt o specie amenințată cu dispariția. În prezent, în mediul natural (în special în zonele de munte din provinciile Sichuan și Shaanxi din China) trăiesc aproximativ 1.600 de exemplare, în timp ce peste 300 de exemplare trăiesc în captivitate.

Începând de la sfârșitul săptămânii trecute temperaturile din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, au depășit 35 de grade Celsius, iar marți mercurul termometrelor arăta 37 de grade Celsius, meteorologii anunțând cod portocaliu de caniculă.

Tag-uri: caniculă, ursi panda
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ