USL vrea ca referendumul să fie la aceeaşi dată cu primul tur al prezidenţialelor

| 30 aug, 2013

Victor Ponta a declarat că PSD va propune în USL ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. De asemenea, Crin Antonescu a susţinut că primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei.

"Vom propune în USL ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să fie organizat odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. În aceste fel există timp suficient , încă un an de zile, nu doar pentru a primi opiniile Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene, dar mai ales pentru dezbatere, eventual pentru a îmbunătăţi proiectul. De asemenea, condiţia de cvorum va fi îndeplinită", a spus preşedintele PSD.

De asemenea, liderul liberal Crin Antonescu  a fost întrebat dacă este de părere că primul tur al alegerilor prezidenţiale este o dată optimă pentru organizarea referendumului de modificare a Legii fundamentale.

"Variantele regionalizării sunt în continuare în discuţie. În ceea ce priveşte data referendumului, în condiţiile hotărârii CCR, hotărâre care nu ne aparţine şi pe care nu o putem influenţa, da primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită", a spus Antonescu.

"Proiectul de modificare a Constituţiei, cel puţin într-o primă variantă, este complet, a fost finalizat. Avem de luat o decizie tactică. Din punctul nostru de vedere un referendum, în condiţiile deciziei Curţii Constituţionale pe care nu o mai discut, dar care nu a stat în putinţa noastră şi nu stă în putinţa noastră să o schimbăm, este bine-venit atunci când avem şansa ca într-adevăr cetăţenii români să se poată pronunţa, votul său să conteze şi atunci probabil o amânare pe anul viitor. În privinţa aceasta vom lua o decizie definitivă după consultarea cu partenerii noştri din USL", a spus Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ