USR: Rectificarea bugetară cu modificările toxice ale PSD-ALDE aruncă România într-o nouă criză economică

| 22 sep, 16:05

Rectificarea bugetară adoptată marţi de Parlament, cu modificarea ce vizează creşterea pensiilor cu 40%, vor duce România într-o nouă criză economică, susţin reprezentanţii USR, care adaugă că „ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit şi inflaţie”.

"Rectificarea bugetară, adoptată astăzi (marţi - n.r.) cu modificări toxice introduse de PSD-ALDE, nu face altceva decât să arunce România într-o nouă criză economică, în ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă pentru evitarea ei. Iresponsabilitatea politică a PSD este cu atât mai mare cu cât, ţinând cont de modul în care a impus modificările la rectificarea bugetară, există serioase semne de întrebare cu privire la constituţionalitatea legii adoptate astăzi de Parlament", arată USR într-o postare marţi pe pagina de Facebook a partidului.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după votarea creşterii pensiilor cu 40%: "Am făcut dreptate pentru cinci milioane de pensionari"

Reprezentanţii USR precizează că „nu le poţi spune pensionarilor că vrei să le majorezi pensiile cu 40% când ştii bine că ai făcut astfel încât legea să fie neconstituţională”.

„Nu poţi să-i păcăleşti că vrei să le creşti pensiile când propriul tău ministru de Finanţe pleda, când era în funcţie, pentru amânarea majorării, conştient fiind că aceasta înseamnă un minus de zeci de miliarde de lei în bugetul statului. Ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit şi inflaţie. Senatorii şi deputaţii USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani şi a lăsat găuri uriaşe în bugetul de stat, aruncă în haos finanţele României”, conchid reprezentanţii USR.

Citeşte şi Raport BNR: Creşterea pensiilor cu 40% ar duce la majorarea deficitului bugetar la peste 11% din PIB pentru 2021

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ