Uzina DACIA de la Mioveni a produs maşina cu numărul 5 milioane

| 08 mai, 2014

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a ajuns, marţi, 6 mai 2014, la autovehiculul cu numărul 5 milioane. Primul milion de Dacii a fost realizat în anul 1985.

Automobilul care a ieşit de pe liniile de fabricaţie este un model Duster 4x4, versiunea Lauréate, echipat cu motorul 1,6l 16V, 105 CP, de culoare bleu navy. Acesta va fi livrat unui client din România, potrivit Agerpres.

În prezent, producţia modelului Duster la Uzina Dacia din Romania reprezintă peste 50% din producţia totală zilnică realizată.

Uzina Dacia a luat naştere în anul 1966, la Colibaşi, în judeţul Argeş, iar doi ani mai târziu, în 1968, se lansează primul model, Dacia 1100 (licenţă R8).

Din anul 1999, Dacia devine o marcă a Grupului Renault și începe procesul de modernizare al întregului aparat industrial. Astăzi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizează Sistemul de Producţie Renault (SPR), unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondială. Bazat pe standardizarea posturilor de lucru precum şi a metodelor şi operaţiunilor, SPR a contribuit în mod esenţial la creşterea productivităţii uzinei Dacia şi a calităţii produselor, la ameliorarea condiţiilor de muncă (în special a ergonomiei în posturile de lucru) şi la îmbunătăţirea parametrilor de mediu.

Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 vehicule/an. În 2013, 93% din producţia uzinei a fost exportată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ