Va respecta Iohannis Constituția în ”litera și în spirit”, după cum a promis?

| 27 noi, 2014

Dorința lui Klaus Iohannis de a împinge PNL la putere cu orice preț arată că votul popular nu are nicio valoare în ochii viitorului șef al statului și că acesta nu a înțeles nimic din mesajul transmis de români pe 16 noiembrie.

Venit de pe scaunul de edil al Sibiului în politica mare la centru, Klaus Iohannis a pozat în liderul politic serios și integru, imagine pe care și-a cultivat-o inclusiv în timpul campaniei electorale. Cu toate că ori de câte ori are ocazia declară că va respecta Constituția în „litera și spiritul” său, în ultima perioada liberalul și-a intensificat mesajele prin care anunță schimbarea actualei majorități parlamentare.

Citeşte şi: Domnule Iohannis, reacționați?

Într-un interviu acordat agenției de presă Reuters, Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a le vorbi jurnaliștilor străini despre schimbarea majorității din Parlamentul. „Toată lumea vrea să fie de partea câştigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament. Aşadar, este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Naţional Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului. Vreau să fiu foarte clar: este evident că premierul şi cu mine am fost în competiţie şi că s-au produs multe daune. Însă competiţia s-a încheiat: avem un câştigător şi o ţară de condus”, a declarat liderul liberal.

Prin această declarație, președintele ales își reiterează pozițiile mai vechi din precampanie prin care se exprima pentru alcătuirea unei majorități artificiale și ilegitime precum și pentru demiterea actualului cabinet condus de Victor Ponta. De altfel, nici nu se confirmaseră încă rezultatele finale de către Biroul Electoral Central și liderul liberal deja declara că dorește să preia puterea alături de PNL. „Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur - PNL nou - care doreşte să preia puterea", a afirmat liderul liberal în urmă cu o săptămână, după anunțarea victoriei la alegerile prezidențiale.

Dorința lui Klaus Iohannis de a împinge PNL la putere cu orice preț arată că votul popular nu are nicio valoare în ochii viitorului șef al statului și că acesta nu a înțeles nimic din mesajul transmis de români pe 16 noiembrie. Prin forțarea alcătuirii unei noi majorități parlamentare care să îi aducă la putere pe toți liderii portocalii controversați, Klaus Iohannis se arată a fi un demn continuator al viziunii politice a lui Traian Băsescu care a folosit voința populară după cum a considerat că e mai bine pentru propriul interes. După cum și-a anunțat deja intențiile, îndată ce se va instala la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis nu se va da în lături în a forța litera și spiritul Constituției pentru a-și atinge obiectivul demiterii actualului executiv legitim rezultat în urma votului din toamna anului 2012.

Citeşte şi: Libertatea presei – primele plângeri la adresa regimului Iohannis

Prin forțarea alcătuirii unei noi configurații politice în Parlament, Klaus Iohannis nu numai că nu-și va onora promisiunea de a fi un președinte care să respecte Legea Fundamentală, dar va ignora complet voința populară exprimată prin vot. Astfel că, după zece ani în care actualul șef al statului a forțat Contituția pentru satisfacerea propriilor interese de putere, viitorul lider de la Cotroceni tinde a continua modul de a face politică al lui Traian Băsescu, prin crearea unor situații de instabilitate politică, ignorând astfel prioritățile românilor care și-au pus speranțele în votul acordat pentru Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
Paula Aparaschivei
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, susține că în anul 2009 Victor Ponta s-a dus acasă la Traian Băsescu și l-a rugat să-l pună ministru al Justiției, asta în timp ce în public îl ataca cu toate forțele.

”Vreți să vă spun că în 2009, când noi făceam guvernarea cu Traian Băsescu el a mers la Traian Băsescu acasă sau la birou și l-a rugat să-l pună ministru la Justiție. S-a umilit la Traian Băsescu ca să-l pună ministru la Justiție. În același timp, el spunea toate lucrurile alea despre Traian Băsescu.

Așa face cu toată lumea: Miau-miau! Nu spune nimic în ședință și apoi iese și spune total pe invers. A avut dreptate președintele când a spus că e pisicuț”, a declarat Vanghelie, la Realitatea TV.
27 noi, 2014
Alina
Nu-ti ajung banii?
Oferte de lucru urgente!  Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ