Vâlcov, despre negocierile cu FMI: O parte din cheltuieli vor fi acoperite din bufferele lăsate de Emil Boc

| 10 dec, 2014

Acord de principiu între Fondul Monetar Internaţional şi Guvern. Într-un comunicat, oficialii FMI precizează că împreună cu autorităţile au ajuns la o înţelegere generală cu privire la bugetul anului 2015, în concordanţă cu ţintele din program, susţinut de un Acord Stand-By cu FMI şi de Asistenţa CE pentru balanţa de plăţi.

Proiectul de buget include o ţintă de deficit cash de 1,8% din PIB. Astfel se menține cota unică de impozitare de 16%, respectiv reducerea CAS cu cinci puncte, TVA-ul redus de 9% la pâine, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, majorarea pensiei cu 5%, creșterea venitului minim garantat de la 350 lei la 400 lei, dublarea alocației pentru copiii din familiile cu venituri reduse, indexarea cu 16% a indemnizației persoanelor cu dizabilități și creșterea salariului minim de la 900 lei la 975 lei de la 1 ianuarie.

De asemenea, ministrul delegat pentru Buget a spus că o parte din cheltuielile bugetului pentru 2015 vor fi acoperite din bufferele lăsate moștenire de fostul premier Emil Boc.

Citeşte şi: Guvernul şi FMI s-au înţeles în privinţa deficitului bugetar. Ponta: Vom avea deficit 1,83%


Darius Vâlcov a explicat că deficitul pe 2015, ca valoare nominală, scade cu 1,7 miliarde, deși diferența procentuală e de 2,2% la 1,83%.

În legătură cu investițiile în 2015, Vâlcov a precizat că acestea vor fi de peste 40 de miliarde de lei din bugetul de stat și din fondurile europene. 

Proiectul de buget pe anul viitor va fi aprobat vineri, în ședința de Guvern și transmis către Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2014
Cozma Lavinia
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ