Valeriu Zgonea a fost PREMIAT în Marea Britanie

| 27 feb, 12:45

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit, joi, la Londra, premiul "European Understanding", care i-a fost decernat la Gala de premiere găzduită de Camera Comunelor din Marea Britanie.

Zgonea a primit premiul "European Understanding" pentru activitatea pe linia reprezentării parlamentare în relaţia cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, "pentru promovarea şi activismul pe teme referitoare la sistemul de drepturi şi libertăţi fundamentale şi limitarea pericolelor şi ameninţărilor legate de traficul de persoane, precum şi pentru participarea la proiecte circumscrise promovării securităţii şi stabilităţii regionale, a Parteneriatului Strategic cu Marea Britanie şi a instrumentelor specifice diplomaţiei parlamentare".

Zgonea a precizat, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook, că distincţia primită a fost "foarte rar" acordată unui politician roman.

"După 20 de ani de politică în slujba ţării mele, cu împliniri, dar şi cu proiecte neduse până la capăt, momente precum cel de la Tel Aviv, când am fost premiat de preşedintele Knessetului, dar şi cel din seară trecută, îmi confirmă faptul că eforturile depuse pentru promovarea intereselor României primesc şi răsplată", a scris Zgonea pe contul său de Facebook.

"Pe 26 februarie, la Gala găzduită de Camera Comunelor, patronată de Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne, împreună cu personalităţi marcante din Europa, precum William Hague, secretar de Stat şi lider al Camerei parlamentului de la Londra, am primit premiul «European Understanding» - o distincţie foarte rar acordată unui politician român. Cu susţinere, dar şi cu suficiente critici, diplomaţia parlamentară face paşi importanţi, iar pentru a exprima mulţumiri parlamentarilor care cred în aceste proiecte, le dedic acest premiu" , a mai scris preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Declaraţie SCANDALOASĂ: "Românii sunt hoţi"! Cine a făcut această afirmaţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ