VALERIU ZGONEA dezvăluire INCREDIBILĂ despre ceea ce se va întâmpla în Parlament

| 26 aug, 20:20

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea , susține că în această sesiune parlamentară adoptarea legii votului prin corespondență va fi o prioritate atât pentru el, cât și pentru PSD.

"De prea multe ori am auzit lozinci de genul 'dreapta ține cu diaspora, iar stânga nu'. Marea lor susținere nu s-a întins însă mai departe de a specula electoral și politicianist o imensă greșeală făcută în 2014. Dincolo de vorbele lor goale și de incompetență, tot guvernul social-democrat a fost cel care, de exemplu, a eliminat taxele consulare pentru eliberarea certificatelor de naștere pentru copiii români născuți peste hotare. Eu cred că fiecare cetățean al României are aceleași drepturi și trebuie tratat cu același respect de către stat. De aceea, în această sesiune parlamentară, una dintre prioritățile legislative ale PSD și ale mele personal va fi adoptarea legii votului prin corespondență", a tranmis Zgonea într-un mesaj postat pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a mai precizat că proiectul legii votului prin corespondență un proiect esențial pentru democrația din România și că va fi tratat cu seriozitate de Parlament. 

"Vom trata cu maximă seriozitate și responsabilitate acest subiect, așa cum am făcut și în cazul legii alegerilor locale și parlamentare și a legii privind finanțarea partidelor, pentru că dreptul de a vota liber și în siguranță nu trebuie să fie facultativ într-un stat democratic. De aceea, voi prezenta, săptămâna viitoare, un set de principii care să genereze un dialog consistent cu societatea civilă, colegii din celelalte partide politice și asociațiile românești din afara granițelor, pentru a construi o lege pentru toți românii. E important să obținem consensul asupra adoptării legii votului prin corespondență sau a votului electronic, un proiect esențial pentru democrația din România", a mai notat Valeriu Zgonea pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ