Partidele s-au înţeles pe CODUL FISCAL. Anunţul făcut de Dragnea, Gorghiu şi Blaga. Reacţia BNR

| 27 aug, 08:35

Liderii partidelor parlamentare s-au înţeles joi asupra Codului Fiscal care va fi supus votului parlamentului, după ce preşedintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare prima variană. Modificările anunţate de Liviu Dragnea includ scăderea TVA în două trepte, eliminarea taxei de stâlp şi a supraaccizei la carburanţi, dar şi scăderi de impozite pentru mediul de afaceri.

UPDATE 12.40. Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-au declarat mulţumiţi de rezultatele discuţiilor.

"Nu mai avem multe de spus după declaraţiile lui Liviu Gragnea, azi asistăm la o premieră, poate e un cuvânt destul de mare, este un exerciţiu de dialog. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei, mă bucur că vom fi în măsură să votăm un cod fiscal care să aducă relaxare fiscală. Partea care ne bucură este că am agreat acea reducere a TVA, ne vom încadra în ţinta de deficit discutată", a declarat Alina Gorghiu, potrivit RomâniaTV.

Vasile Blaga a arătat că, în aceste condiţii, majorarea salarială pentru medici nu va afecta ţinta de deficit.

"Bine că TVA îl vom aplica 20% de la 1 ianuarie 2016, 19% de la 1 ianuarie 2017. M-a bucurat şi poziţia ministrului Agriculturii, amânăm până la 1 ianuarie 2017 micşorarea taxei pe stâlp, cu excepţia celor din zona agricolă, impactul nu e mare, 60 de milioane de lei. La investiţii în agricultură 1% ar fi însemnat un lucru greu de suportat, ne bucură că s-a angajat guvernul să vină cu bugetul la 15 noiembrie, vom discuta şi pe marginea lui. Există toate garanţiile că şi mărirea salariilor medicilor se încadrează în deficit, undeva la 1,73%", a spus Blaga.

Citeşte şi: GORGHIU: Dialogul dintre Putere şi Opoziţie pe tema Codului Fiscal arată responsabilitate politică

UPDATE 12.25. "Remarcam faptul ca in discutiile avute de liderii politici s-a dorit sa se tina cont de nivelul deficitului, ceea ce din punct de vedere al indatorarii, este important pentru noi. De asemenea, apreciem dorinta de a gradualiza aceste masuri care, potrivit propriilor calcule si cu conditia de a nu aparea noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale, citat de Hotnews.

Citeşte şi: Victor Ponta salută acordul partidelor parlamentare privind Codul fiscal

UPDATE 11.52. Liviu Dragnea a declarat, după negocieri, că s-a convenit ca scăderea TVA să se facă în două trepte - 20% din ianuarie 2016 si 19% din 2017.

"Taxa pe stâlp" va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Modificările la Codul fiscal, adoptate în forma inițială

UPDATE 10.45 Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a susținut joi că întâlnirea dintre liderii de partide parlamentare pe tema noului Cod fiscal a fost una "foarte bună" și că urmează ca șefii formațiunilor să-și armonizeze pozițiile.

"Veti avea surprize placute", a comentat el la înmtrebarea jurnaliştilor despre rezultatul discuţiilor.

Citeşte şi: Oprea spune că întâlnirea liderilor de partide pe tema noului Cod fiscal a fost una "foarte bună"

UPDATE 10.16. Surse politice citate de RomâniaTV spun că propunerea PNL este ca reducerea TVA să intre în vigoare la jumătatea lui 2016, nu la 1 ianuarie 2016. Până atunci, autorităţile fiscale vor putea avea o imagine asupra încasărilor bugetare.

 

UPDATE 10.10. Liderii partidelor parlamentare s-au întrunit, şedinţa trebuie să înceapă. Premierul Victor Ponta lipseşte, fiind plecat în Republica Moldova.

Participă președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, liderii PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele UNPR, Gabriel Oprea, liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, președintele UDMR, Kelemen Hunor, precum și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Sunt vizate modificările prevăzute de noul Cod fiscal referitoare la reducerea TVA, la supraacciza pe carburanți, precum și execuția bugetară.

Liderii s-au întâlnit mai întâi în cabinetul președintelui Camerei Deputaților.

 

Senatul, convocat luni, în sesiune extraordinară, nu a mai luat dezbatere, în plen, cererea de reexaminare a Codului Fiscal.

Decizia a fost luată după ce liderii coaliţiei au decis să propună partidelor din opoziţie o întâlnire pentru luarea unei decizii politice pe noul Cod, urmând ca dezbaterile şi votul în Parlament să aibă loc în sesiunea ordinară a Parlamentului.

Citeste si: Sesiunea extraordinară a Senatului s-a ANULAT. Codul fiscal, amânat pentru sesiune ordinară

PNL a acceptat propunerea coaliţiei de a discuta joi Codul Fiscal. Cpreşedintele PNL Alina Gorghiu spunea că "este îmbucurător" faptul că, după discuţiile tehnice, urmează cele politice şi crede că, prin propunerea lansată luni, coaliția "se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce privește măsurile guvernamentale".

Totuşi, cererea preşedintelui Klaus Iohannis a trecut, luni dimineaţa, la Senat, prin trei comisii, unde a primit două avzte negative şi unul favorabil.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după ședința coaliției de guvernare, că nu și-a schimbat părerea cu privire la adoptarea Codului fiscal în forma propusă de Guvern, respectiv cu TVA de 20% și prevederi "foarte bune" pentru mediul de afaceri.

Miercuri, premierul a spus, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că este încrezător că săptămâna viitoare noul Cod Fiscal va fi votat de Parlament.

Citeste si: Şerban Mihăilescu, UNPR: Noul Cod Fiscal încurajează creşterea salariilor în sistemul public

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 21:22
OffedRabe
metolazone vs lasix
00093 7281 Oxcarbazepine TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 7282 Oxcarbazepine TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 7283 Oxcarbazepine TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 5206 OXYBUTYNIN CHLORIDE TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 5207 OXYBUTYNIN CHLORIDE TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 5208 OXYBUTYNIN CHLORIDE TEVA Pharmaceuticals USA Inc 00093 5731 Oxycodone Hydrochloride Teva Pharmaceuticals USA, Inc kob lasix Body mass index was calculated as weight kg divided by squared height m 2
28 aug, 10:37
Golombioschi Ilie
TVA20%
.... Ba prostilor , TVA 20%, minim 10 ani de acum in colo, asta ne trebuie, n-o mai imbarligati voi acolo, pe principiul , faceti-va ca munciti, ca pute!
28 aug, 10:34
Golombioschi Ilie
TVA20%
Ba prostilor , TVA 20%, minim 10 ani de acum in colo, asta ne trebuie, n-o mai imbarligati voi acolo, pe principiul , faceti-va ca munciti, ca pute!
27 aug, 13:00
maria
oferta de lucru
Ofertă serioasă de lucru la domiciliu!
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa
lucrati.
Important! Lăsați mesaj cu textul " INFO" doar pe e-mail!
Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Când doriți mai multe informații, contactați unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ