Sesiunea extraordinară a Senatului s-a ANULAT. Codul fiscal, amânat pentru sesiune ordinară

| 24 aug, 15:34

Sesiunea extraordinară a Senatului, în care urma să fie dezbătută și votată cererea președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea proiectului de Cod fiscal, s-a încheiat, senatorii respingând ordinea de zi după ce partidele parlamentare au optat pentru discutarea cererii, săptămâna viitoare, în sesiunea ordinară a Senatului.

"Am avut o discuție în cadrul BP al Senatului, unde am constat că există un consens politic declarat public între partidele parlamentare pentru ca discuțiile pe marginea Codului fiscal, discuțiile cu experții, cu specialiștii să continue având în vedere importanța Codului fiscal și impactul acestuia asupra economiei pe termen mediu și lung. În aceste condiții, este evident că astăzi, și în lipsa raportului comisiei sesizate pe fond, nu putem să facem dezbaterea sesizării de reexaminare transmisă de președinte. Având în vedere că am făcut o consultare cu liderii grupurilor parlamentare prezenți la ședința BP, am convenit să respingem ordinea de zi pentru a amâna în cadrul sesiunii ordinare, care va începe pe data de 1 septembrie, dezbaterea Codului fiscal", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Prin ridicare de mână, propunerea de respingere a ordinii de zi a plenului Senatului a fost adoptată cu 94 de voturi 'pentru', două voturi împotrivă și o abținere.

"Ordinea de zi a fost respinsă, așadar declar închisă sesiunea extraordinară. Ne întâlnim săptămâna viitoare în sesiune ordinară ", a conchis acesta.

Citește și: PSD amână votul asupra Codului Fiscal, PNL este de acord. Noi discuţii cu partidele parlamentare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ