Ludovic Orban, despre noul Cod Fiscal: Nu-i un document. N-are o valabilitate pentru că nu au semnat şi reprezentanții PSD

| 21 aug, 09:49

Nici nu s-a ajuns bine la un consens între partide pe Codul Fiscal, că deja începe scandalul. Prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că documentul nu este valabil atât timp cât nu a fost semnat de cei din PSD şi ALDE, informează B1 TV.

“Nu-i un document, eu nu îl consider un document, că şi-au pus nişte oameni semnăturile. Oricum n-are o valabilitate, pentru că atâta timp cât nu au semnat şi reprezentanţii PSD şi ALDE înseamnă că nu este o înţelegere care să fie stabilită şi convenită”, a declarat Ludovic Orban.

Declaraţia vine în contextul în care prim-vicepreședintele PNL spune că abia în Parlament se va vedea dacă înţelegerea între partide rămâne în picioare. Declaraţia sa a fost taxată imediat de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

“Mă surprinde aceasta declarație, sper să nu fie reală. Ar fi a doua oară când PNL dă dovadă de lipsa de seriozitate. Azi la discutii dânșii s-au arătat exterm de deschiși, au venit și cu acele amendamente de scoatere a supraacizei sper ca mâine sa nu avem surprize”, a declarat Teodorovici.

Cu toate acestea, deciziile luate de partide pe Codul Fiscal vor fi adoptate în cadrul unei sesiune extraordinare, săptămâna viitoare.

Când a retrimis Codul Fiscal în Parlament, preşedintele Klaus Iohannis nu a indicat niciun articol anume care trebuie modificat, motiv pentru care parlamentarii vor cere şi un punct de vedere de la aleşii jurişti.

Un acord pe un nivel al TVA de 20% începând de anul viitor a fost agreat şi între premier, preşedinte şi guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Ministrul a mai explicat că discuțiile au fost de ordin tehnic și că schimbările aduse față de proiectul inițial - reducerea TVA în trepte și eliminarea supraaccizei din 2017, nu din 2016 - vor conduce la micșorarea impactului bugetar al Codului Fiscal, estimat anterior la 4,5 miliarde de lei.

De asemenea, s-a convenit ca deficitul bugetar să ajungă la circa 2%, nu de peste 2,5%, cum era prevazut inițial, iar guvernanții vor prezenta trimestrial situația financiară în Parlament, pentru a arăta dacă ținta e respectată sau nu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 09:53
Doina Balasa
OPORTUNITATE
În orice problemă există o oportunitate! !! Cautam parteneri retea Marketing Mondial !! Începe ziua făcând, mai întâi, ordine... în gândurile tale. Asta fac liderii adevărați! Abia după ce îți este clar ce vrei SĂ FACI, SĂ FII și SĂ OBȚII, ACȚIONEAZĂ!!! Oferta de lucru - Operator OnLine ! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal de comision! Deja s-au facut primele plati!
Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare dupa circa 3 luni de activitate ! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul INFO la adresa de email : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ