Vânzările Kia au crescut cu 4,1% în primele patru luni din 2013

| 10 iun, 2013

Vânzările Kia în Europa au crescut, în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2012, cu 4,1% până la 110.337 unităţi, conform datelor oficiale ale Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile.

Astfel, 110.337 unităţi Kia au fost comercializate în Europa, în intervalul ianuarie-aprilie 2013, valoare ce reprezintă o creştere de 4,1%, comparativ cu primele patru luni din anul anterior.

Cel mai bine vândut model Kia, în acest an, în Europa, a fost Cee'd, cu 31.942 de unităţi (cu excepţia zonei EFTA), în timp ce vânzările lui Sportage au atins valori de 31.772 exemplare.

În Europa, Kia Motors Europe a reuşit vânzări importante pe unele pieţe unde nivelul general este în scădere, cum ar fi Germania, Franţa sau Italia, dar şi acolo unde piaţa este pe plus (Norvegia, Belgia sau Marea Britanie). În acest context, cota de piaţă a producătorului sud-coreean în Europa a ajuns la 2,7%.

Potrivit sursei citate, la nivelul lunii aprilie 2013, Kia a comercializat 29.490 de unităţi, în creştere cu 7,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Kia a fost fondată în anul 1944, fiind cel mai vechi producător de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual, sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule în nouă unităţi de producţie construite în cinci ţări, de unde sunt comercializate în aproximativ 150 de ţări de pe glob. 

Compania are peste 47.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 42 de miliarde de dolari. Pe piaţa din România, până la finele lunii aprilie, se comercializaseră 248 de autoturisme şi autovehicule uşoare Kia, în creştere cu 67,5%, comparativ cu luna martie a acestui an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ