Vârsta de pensionare a medicilor ar putea crește cu 2 ani, de la 65 la 67 de ani

| 11 aug, 20:19

Vârsta de pensionare a medicilor, "indiferent de sex", ar urma să crească de la 65 la 67 de ani, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, publicat de Ministerul Sănătății în transparență decizională.

 

Intenția Guvernului de a crește vârsta de pensionare pentru toți medicii a stârnit nemulțumirea sindicatelor din sănătate, care se întreabă dacă medicii din specialități foarte grele - precum Terapie Intensivă, Urgență sau Chirurgie - vor fi capabili să muncească și să facă gărzi până la 67 de ani. Intenția de a crește vârsta de pensionare ar putea fi și o consecință a deficitului de medici din țara noastră, cauzat în mare parte de exodul acestora în străinătate.
Ce se modifică în lege: Vârsta de pensionare a medicilor crește cu 2 ani
Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență postat pe site-ul Ministerului Sănătății, art. 391 alineatul (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății se modifică și va avea următorul cuprins:
"(1) Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex."
În forma actuală a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, art. 391 alineatul (1) prevede că:
"(1) Medicii se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex."
Medicii puteau continua și până acum să lucreze după vârsta de 65 de ani, însă numai la cerere.
Proiectul de Ordonanță de Urgență de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății se va afla în dezbatere publică până pe data de 9 septembrie.
ntenția Guvernului de a crește vârsta de pensionare pentru toți medicii a stârnit nemulțumirea sindicatelor din sănătate, care se întreabă dacă medicii din specialități foarte grele - precum Terapie Intensivă, Urgență sau Chirurgie - vor fi capabili să muncească până la 67 de ani.

"Este prima dovadă a faptului că, treptat, se pregătește creșterea vârstei de pensionare pentru toate categoriile de salariați", afirmă reprezentanții Sanitas, cea mai mare federație sindicală din sistemul sanitar, potrivit HotNews.ro.

Reprezentanții Sanitas spun că, în ceea ce îi privește pe medici, "există câteva aspecte care trebuie avute în vedere înainte de a se lua o decizie radicală". Cele 3 mari întrebări pe care le pun sindicaliștii:

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ