Varujan Pambuccian, despre consultările de la Cotroceni: "A fost un consens cu rezerve"

| 06 mai, 16:16

Deputatul Varujan Pambuccian spune despre consultările de la Cotroceni cu privire la legea datelor personale că a fost "un consens cu rezerve". El menționează că un regres este durata foarte mare de reținere a datelor - trei ani.

"Vorbim de un consens cu rezerve. (...) Aici există un lucru pozitiv care apare în proiect, în primul rând nu se mai face vorbire despre datele conexe, în legătură cu datele de trafic. Partea de conexe a dispărut ceea ce este foarte bine, că acolo puteau să apară foarte multe lucruri pe care nu le poate controla nimeni. De asemenea, a apărut unn lucru pe care eu am încercat să-l introduc de multe ori şi anume obligativitatea ca fişierul electronic să fie semnat cu semnătură electronică calificată. Un pas pe care eu îl văd înapoi este termenul de retenţie. În 2008 când legea a trecut prin comisia de IT, eu am pus un termen de 6 luni, Germania are 4 luni, aici apar trei ani. De ce? Nu ştiu, pentru că directiva europeană vorbeşte de o perioadă între 6 luni şi 2 ani", spune deputatul.

Pambuccian susține că proiectul urmează să intre în Parlament, astfel că "e bine să fim foarte atenţi al el. Este bine să nu se poată preleva aceste date decât cu mandat de la judecător, al doilea lucru este să nu poată fi prelevate decât în formă electronică, semnat electronic şi transmiterea lui din mână în mână să poată să fie făcută cu semnătură electronică şi, al treilea lucru, să se pună un termne mai scurt de 3 ani. Eu am propus 6 luni".

Citeşte şi: Consultările între Iohannis și liderii de partide, încheiate cu un acord pe Legea ”Big Brother”

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ