Vasile Blaga: Nu va conduce Antonescu pe veci PNL-ul

| 30 oct, 2013

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la Oradea, că nu va conduce Crin Antonescu pe veci PNL-ul, iar unificarea dreptei este posibilă doar în jurul PDL, aşa cum aşa cum s-a făcut şi alianţa politică "Dreptate şi Adevăr".

"Niciodată nu m-am opus unui asemenea proiect de unificare a dreptei. Dimpotrivă, întotdeauna l-am susţinut. Dorim unificarea dreptei în jurul Partidului Democrat Liberal respectându-i pe toţi ceilalţi, dar baza este aici, inima dreptei este aici", a spus Vasile Blaga, citat de Agerpres.

Liderul PDL a vorbit şi despre foşti colegi de partid care s-au străduit să fărâmiţeze dreapta, să rupă "hălci" din PDL şi care acum 'cu atâta drag' vorbesc de unificarea dreptei. Blaga a subliniat că deşi toate analizele arată că sunt de câteva ori mai mulţi decât ceilalţi, PDL-iştii au nevoie desigur şi de ceilalţi, dar cu condiţii.

"Dorim unificarea dreptei pe baze solide, aşa cum s-a făcut mişcarea politică de succes "Dreptate şi Adevăr". Atunci două partide şi-au măsurat forţele în alegerile locale, a ştiut fiecare cum stă, doar în două primării - în Cluj şi Bucureşti - am candidat pe liste comune. A fost o alianţă trainică. Nu se pot baza pe noi, cu tot respectul pentru oricine, cei care nu ne respectă", a spus Blaga.

Preşedintele PDL şi-a manifestat convingerea că va fi suficientă responsabilitate din partea tuturor ca să meargă uniţi la alegerile prezidenţiale din 2014, însă la europarlamentare PDL se va prezenta singur, bazându-se pe munca fiecărui membru din partid.

'Vom demonstra că suntem al doilea partid din ţară, primul partid de dreapta, că vom bate liberalii. Atunci vorbim de unificarea dreptei. Şi eu o văd aşa, cred că în cinci-şase ani va fi nevoie de un mare partid pe dreapta românească. Trebuie să recunoaştem că în acest moment cele două mari partide sunt PDL şi PNL. N-o să conducă Antonescu pe veci PNL-ul. Vom avea şi tactul şi mintea pentru a face toate eforturile care ţin de noi pentru unificarea dreptei. Numai în jurul PDL-ului se poate reconstrui dreapta românească,' a punctat Blaga.

Liderul PDL a făcut aceste declaraţii la prezentarea în filiala partidului din Bihor a proiectelor candidaţilor din cursa internă din PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului la alegerile de anul viitor, şi anume Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ