În PDL începe măcelul pentru prezidențiale

| 28 oct, 2013

Scrutinul pentru desemnarea candidatului PDL la funcția de președinte a debutat, în sfârșit. Membrii democrat-liberali din regiunea de nord-est au fost chemați să aleagă între cei trei candidați înscriși în cursă: Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă și Simona Crețu.

O primă observație care trebuie făcută este că scrutinul a trezit un interes relativ crescut în rândul democrat-liberalilor din Suceava, Bacău, Botoșani, Iași, Vaslui și Neamț, fiind înregistrată o prezență la vot de 63,45%. În ceea ce privește rezultatul scrutinului, cele mai multe voturi au fost obținute de Cătălin Predoiu, care a strâns 87,62% dintre sufragii. În schimb, principalul său contracandidat, Gheorghe Falcă, a obținut doar 10,38%, Simona Crețu fiind votată de numai 1,67% dintre membrii PDL.

Victoria fără drept de apel a lui Cătălin Predoiu îl așează în pole position pentru câștigarea scrutinului final. Iar rezultatul obținut este cu atât mai important cu cât discutăm despre o regiune în care, cel puțin teoretic, gruparea Udrea-Boc-Falcă ar fi trebuit să beneficieze de un sprijin mai puternic.

Cu toate însă că scrutinul de sâmbătă s-a desfășurat inclusiv în fieful electoral al Elenei Udrea, care este deputat de Neamț, Gheorghe Falcă a scos un scor absolut dezamăgitor. Avantajul terenului de acasă și sprijinul lui Gheorghe Pinalti, care a încercat să saboteze scrutinul de sâmbătă, încurajând absenteismul, nu au fost însă suficiente. Chiar dacă în județul Neamț s-a înregistrat cea mai mică prezență la urne din toată regiunea, de numai 14,68%, gruparea Blaga a reușit o victorie de etapă zdrobitoare.

Desigur, urmează încă alte șapte etape. Astfel, pe 2 noiembrie urmează să fie organizate alegeri în regiunea nord-vest, apoi, pe 9 noiembrie în regiunea centru. Regiunea vest va vota pe 16 noiembrie, iar regiunea sud-vest în 23 noiembrie. Membrii PDL din regiunea sud-est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie la care vor participa democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.

Este puțin probabil însă ca gruparea Udrea-Boc-Falcă să aștepte liniștită anunțarea scorului final, în condițiile în care devine din ce în ce mai clar că acesta le va fi net defavorabil, confirmând că activul de partid s-a raliat cuminte în spatele actualei conduceri. De aceea, gruparea din jurul Elenei Udrea va avea nevoie să creeze un scandal care să delegitimeze scrutinul pentru desemnarea candidatului la Președinție și, foarte probabil, va apela la modelul deja brevetat la Congresul PDL, acuzând frauda din spatele scorurilor uriașe obținute de Cătălin Predoiu. Altfel spus, scrutinul de sâmbătă este foarte probabil debutul unui nou scandal uriaș care va zdruncina din temelii PDL. Rămâne de văzut cu ce efect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2013
RADU
!!!
Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!
28 oct, 2013
cantautor
"mama Omida "sau "Guru ",pe numele sau Pop,pe care Dl.Ghita il foloseste probabil ca mop ,a decretat:
"Altfel spus, scrutinul de sâmbătă este foarte probabil debutul unui nou scandal uriaș care va zdruncina din temelii PDL. Rămâne de văzut cu ce efect"...
este evident ca acest pseudoziarist are insusiri paranormale...
"vede "in viitor...
cred ca de la ochelari i se trage...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ