Umilirea publică a lui Falcă contrazice poveștile Elenei Udrea

Gheorghe Falcă a suferit o usturătoare înfrângere în Regiunea Nord-Est, unde pedeliștii chemați să aleagă candidatul partidului pentru prezidențiale i-au acordat arădeanului un umilitor procent de doar 10%.

Sorții de a verifica pe viu, sau mai bine zis pe propria carieră politică, aserțiunea Elenei Udrea care sugera recent că singurul merit politic al PDL ar fi legătura cu președintele, par să fi căzut pe Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu. Acesta, după cum se știe, a devenit extrem de activ politic în ultima perioadă, imediat după ce a scăpat basma curată din meciul cu Justiția a arbitrat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul procurorilor anticorupţie şi a decis achitarea primarului din Arad, trimis în judecată pentru corupţie în legătură cu o tranzacţie imobiliară din 2005.

Eșecul sau succesul inițiativelor acestuia vor fi confirma sau infirma teoria Elenei Udrea, care trăgea un semnal de alarmă către conducerea PDL, privind riscurile distanțării partidului de președintele Băsescu. Succesul – sau mai bine zis ”succesurile”, așa cum a gafat chiar el recent la Zalău, după modelul mezinei prezidențiale – pare a fi totuși o fata morgana pretențioasă pentru Falcă. În paralel cu victoria la limită de la Arad, unde a obținut președinția organizației județene a PDL, la 56 de voturi distanţă faţă de contracandidatul său, Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Gheorghe Falcă a suferit o usturătoare înfrângere în Regiunea Nord-Est unde pedeliștii chemați să aleagă candidatul partidului pentru prezidențiale i-au acordat arădeanului un umilitor procent de doar 10%. Victoria categorică a lui Cătălin Predoiu nu pare să fi fost relevantă decât pentru Simona Crețu, despre care se zvonește deja pe surse că s-ar fi retras din cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PDL. Gheorghe Falcă merge imperturbabil înainte, fiind decis să-și expună ”Proiectul de țară” și în fața pedeliștilor din Regiunea Nord-Vest. Proiectul, despre care însuși autorul spunea că este cam radical și care este de fapt o colecție eclectică de trimiteri la creșterea libertății economice, susținerea familiilor sau reduceri de taxe. ”Radicalismul” lui Falcă, s-a văzut în Moldova, nu este pe placul pedeliștilor, dar arădeanului nu pare să-i pese, acesta afirmând că ca e prea puțin importantă înfrângerea suferită și că profită de ocazie a-și promova proiectul său pentru România. Lăsând optimismul prea puțin justificat deoparte, înfrângerea din Nord-Est a fost nu numai umilitoare – cam aceasta este popularitatea ”omului lui Băsescu” în PDL, 10% - dar era și cât se poate de previzibilă. Dacă la Arad, pe teren propriu adică, primarul Falcă abia a reușit să se detașeze cu 56 de voturi din totalul de 650 de delegați, ce șanse ar avea acesta să convingă pedeliștii din alte zone, mult mai îndepărtate ale țării, care sunt astfel mult mai insensibili la șarmul personal și ”succesurile” a la EBA cu care defilează ambițiosul primar al Aradului.

Procedura de stabilire a candidatului PDL pentru prezidenţiale continuă organizarea de alegeri similare cu cele din regiunea nord est în toate celalalte regiuni şi în Capitală. Să presupunem că la alegerile din Nord-Vest se va întâmpla un improbabil miracol și Gheorghe Falcă ar putea inversa umilitorul rezultat din Moldova. Chiar și așa, deși extrem de neverosimil, ajuns la o paritate miraculoasă cu Predoiu, candidatura lui Falcă ar trebui decisă de liberal-democrații din Capitală. Adică aceia care au trântit-o nu demult chiar pe exponenta teoriei oamenii lui Băsescu – partidul lui Băsescu. Cu un pic de luciditate, pedelistul Gheorghe Falcă s-ar putea scuti de umilința înfrângerilor următoare și s-ar putea întoarce acasă, să-și savureze șefia locală a PDL în liniște. Cum luciditatea este o resursă din ce în ce mai rară în PDL -dovadă însăși această cursă prin care partidul trântit exemplar în alegerile trecute dorește să impună un președinte- probabil că Flacă va continua să încaseze umilințele una după alta, mereu în siajul lui Cătălin Predoiu. Foarte probabil că pentru tandemul Blaga-Predoiu perspectivele de pierde cu brio la prezidențialele de anul viitor este cât se poate de clară. Ei sunt însă motivați să continue, ”ca și cum”, pentru că din acest proces au în mod evident de câștigat. Unul din avantajele imediate este, așa cum am afirmat mai sus, demontarea teoriilor și ambițiilor prin care oamenii președintelui Băsescu bombardează de la o vreme PDL. Cei doi lideri ai PDL asta își doresc, să devină evident pentru toată lumea că Elena Udrea și Băsescu habar nu au ce spun și, în cel mai bun caz, îndrugă povești de speriat pedeliștii din tabăra lui Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
Antiprostie
Bun. Observ ca voi analizati dupa ureche toata povestea asta cu PDL, Blaga si toata mascarada asta despre candidatul la prezidentiale. Nici voi nu credeti ce scrieti. Predoiu oricum nu este in nicio carte la prezidentiale, Blaga stie foarte bine. De asta si merge cu el, altfel se supara baronii USL pe el- pactul e pact, nu? Stiti bine ca tot ce afirma Udrea este corect, obiectiv si bine analizat pentru ca ea chiar este un politician serios si competent. Unitatea Dreptei este ceva serios, sustinut de politicieni seriosi, pragmatici, profesionisti ca Udreaa. Dar,sa lasam obsesia voastra pentru Udrea si sa va explic faptul ca atata timp cat vamesul blatist va fi la sefia partidului impreuna cu gasca sa de perdanti care duc PDL-ul la desfiintare, nu va misca nimeni acolo si se face numai voia lui. Falca stia asta, dar nu face decat sa arate ca daca Blaga a poruncit in toate organiatiile din tara ca oportunistul Predoiu trebuie sa castige , asa va fi. Blaga nu face decat sa repete figura de la alegerile interne culminand cu fraudele masive de la Conventia din 23 marie. De asta ma surprinde ca voi,va mai obositi cu tot felul de analize inutile. Basescu nu mai are nevoie de PDL, iar cei care aparent nu sunt cu Basescu o fac din interes dar si de teama amenintarilor lui Blaga. Multi din partid sunt santajabili, din pacate! Dar si Blaga este, de asta tace in fata USL-ului si nu face opozitie!!!! La o adica toti vor respira usurati cand vor scapa de Blaga. Acestea sunt discutiile in Bucuresti dar si in teritoriu. Foarte putini il mai suporta pe Blaga si o spun cu buna stiinta. Asa ca tineti minte ce va spun: Udrea este cel mai puternic politician din tara, redutabil, consecvent, corect si extrem de competent. Oricat v-ati opune acestor adevaruri, nu faceti decat sa intariti ca eu, noi...avem dreptate. Si Haznaua 3 a incercat si incearca, dar degeaba. Minciuna are picioare scurte, lumea nu mai serveste stiri fabricate in redactii, se informeaza, adevarul iese la supra

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ