Vești bune pentru șoferi. Guvernul scade cota la biocarburanți

| 08 ian, 2014

Guvernul scade cota de biocarburanți din benzina comercializată în România de la 5% la 4,5%, ceea ce determină o scădere a prețului final la pompă.

Pe lângă creșterile veniturilor anumitor categorii socio-profesionale, majorarea salariului minim pe economie și indexarea pensiilor, începutul acestui an continuă să aducă vești bune, pentru șoferi de această dată. Guvernul scade cota de biocarburanți din benzina comercializată în România de la 5% la 4,5%, ceea ce determină o scădere a prețului final la pompă.

Nivelul componentei bio din carburanți trebuia să ajungă la 6% în acest an, lucru care ar fi avut un impact direct atât la nivelul petroliștilor, care s-ar fi văzut nevoiți să introducă două tipuri de benzină pe piață, cât mai ales la nivelul cetățenilor. O cotă de 6% a biocarburanților din benzină ar fi reprezentat pentru majoritatea dintre noi pierderea posibilității de alimentare cu carburanți, iar asta pentru că benzina de tip E10 nu este compatibilă cu orice tip de vehicul. Cel mai semnificativ efect al cotei de 6% l-ar fi reprezentat creșterea prețului la benzină, din cauza faptului că biodieselului are cotații mai mari la bursă față de carburanți.

Spre deosebire de alte state, care au impus o cotă de 6% a biocarburanților din benzină începând cu acest an, Executivul de la București a ales să protejeze cetățenii simpli, care, în caz contrar, ar fi fost principalii afectați de mărirea cotei. Decizia guvenului de a reduce cota la biocarburanți are ca principal obiectiv determinarea scăderii prețului final al benzinei plătit de români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 2014
cantautor
cam cat este pretul acum,dar inainte...?
adica cam cat reprezinta in lei diferenta de 0,5%?
la ce pompa a scazut pretul carburantului?in Romania?
zero raspunsuri,zero ziarist,zero caracter...minunata limba de lemn

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ