Verdictul CSM despre mediere: A fost un eşec

| 02 mar, 19:16

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, spune că din punctul său de vedere medierea a fost un eşec deoarece, din evidenţele pe care le deţine CSM, cauzele soluţionate prin această metodă alternativă sunt foarte puţine.

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia dacă medierea a fost un eşec pentru sistemul de justiţie din România, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a răspuns afirmativ, spunând că din evidenţele pe care CSM le deţine, soluţionarea cauzelor prin această metodă alternativă nu a fost cea aşteptată, conform digi24.

Citeşte şi:  Vicepreşedintele CSM despre sancţionarea jurnaliştilor dacă divulgă informaţii din dosare: O măsură excesivă

„Da, din punctul meu de vedere a fost un eşec, pentru că din evidenţele pe care noi le deţinem soluţionarea cauzelor prin această metodă alternativă nu a fost cea aşteptată. Cred că se putea mai mult, dar din câte ştiu eu cauzele sunt foarte puţine”, a declarat Tudose.

Întrebat dacă românii sunt mai „procesomani” în comparaţie cu alţi cetăţeni europeni, Marius Tudose a răspuns că nu ştie dacă acest fapt ar putea sta la baza eşecului medierii, însă este cert că nu a avut rezultatele scontate. „Nu ştiu dacă sunt mai procesomani românii, cert este că până în acest moment medierea nu a avut rezultatele scontate la noi”, a răspuns Tudose.

Preşedintele CSM a adăugat că, în opinia sa, faptul că medierea nu a funcţionat nu este o problemă de legislaţie, ci mai degrabă o problemă „de conştiinţă”.

Tag-uri: csm, mediator, medierea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ