Veste bună: În doi ani vom circula de la Sibiu şi de la Cluj-Napoca, la Nădlac, pe autostradă

| 14 noi, 2014

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat, vineri, că de anul viitor vom circula pe 'tronsoane mai mari de autostradă', iar din 2016 vom putea circula din centrul ţării, până la graniţa cu Ungaria, pe autostradă, de la Sibiu până la Nădlac.

"Situaţia la zi se prezintă în felul acesta. Anul acesta se termină Arad-Nădlac. Anul viitor se termină Lugoj-Timişoara-Arad-Nădlac, în vara viitoare finalizându-se şi punctul de frontieră, noul punct de frontieră Nădlac, pentru că autostrada e la 4-5 kilometri de vechiul punct de frontieră, construcţia începând de anul acesta. (Arad-Nădlac n.r.) până la sfârşitul anului acesta, însă înainte de graniţă, cu o deviaţie la punctul vechi de frontieră, nefiind finalizat punctul nou de frontieră şi partea ungară neavând contractul în iunie pentru finalizare Nădlac mai departe în Ungaria. Practic, acolo începând din momentul în care şi noi terminăm punctul de frontieră Nădlac se face pe teritoriul României şi îl facem noi, punctul de frontieră Borş, la noua autostradă, se face pe teritoriul Ungariei. Este un acord între cele două ţări, legat de acest lucru', a explicat ministrul Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor dă asigurări că peste doi ani, şoferii vor circula de la Sibiu şi de la Cluj-Napoca, pe autostradă, până la graniţa cu Ungaria.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor: Deocamdată nu se va introduce taxă pe autostradă


'Practic, anul viitor vom reuşi să circulăm pe tronsoane de autostradă mai mari, vizibile din punct de vedere eficienţă pentru şoferi. Iar 2016, cu siguranţă vom circula din Sibiu până la Nădlac, deci asta înseamnă 350 de kilometri, din Cluj-Napoca până la Nădlac, asta înseamnă vreo 400 de kilometri, din Cluj-Napoca la Târgu-Mureş, asta înseamnă 112 kilometri şi vom putea circula Suplacul de Barcău - Borş, sută la sută, ne rămâne în litigiu, dacă s-ar putea finaliza sau nu, Nădăşel-Suplacul de Barcău. Am putea avea în 2016, o mie de kilometri de autostradă în zonă', a spus ministrul Ioan Rus.

Acesta împreună cu premierul Victor Ponta au verificat vineri, starea lucrărilor la tronsonul de autostradă, de 22 de kilometri, care leagă judeţele Sibiu de Alba, între localităţile Sălişte şi Cunţa. După verificări, circulaţia a fost deschisă pentru şoferi. De vineri, şoferii pot circula pe autostradă, de la Sibiu la Deva. AGE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ