Veste bună pentru pensionari! Peste 200.000 de români vor primi pensii mai mari în urma recalculărilor

| 23 oct, 2014

Guvernul va pune în aplicare de la 1 ianuarie 2015 decizia Curţii Constituţionale a României privind recalcularea pensiilor, inclusiv pentru pensionarii ale căror drepturi au fost stabilite în perioada 1 ianuarie 2013-1 noiembrie 2013, a declarat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb.

Rovana Plumb a precizat că numărul pensionarilor care vor beneficia de recalcularea pensiilor este de 237.000, iar valoarea medie de creştere a pensiilor este de 400 de lei, ca urmare a aplicării coeficientului de corecţie.

Citeşte şi: VESTE BUNĂ pentru mai mult de 3 milioane de români

Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că în 2015 toate pensiile vor fi majorate cu 5%.  Totodată, Rovana Plumb susţine că Guvernul analizează posibilitatea majorării de la 350 de lei la 400 sau 450 de lei a pensiei minime garantate.

"Lucrăm pe scenariu cu Ministerul Finanţelor şi sper că în scurt timp acest lucru va fi definitivat", a precizat Plumb.

Tag-uri: pensii, Rovana Plumb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
M.C.
explicatie privind pensia minima garantata
Deci daca inteleg bine, pensia sociala minmia garantata v-a ajunge in 2015 la 400 -450 de lei? exact nivelul unei pensii primite dupa 20 de ani de munca!?!? este acest lucru corect ?!? cum se face diferenta dintre pensia celor ce au ani de munca si cei ce nu au muncit deloc?!?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ