Vestea care îi va afecta pe toţi şoferii. Vor plăti mai mult pentru RCA

| 09 mai, 2014

Şoferii vor scoate din buzunar şi mai mulţi bani pentru asigurarea obligatorie. Poliţele RCA se vor scumpi din nou, după ce în urmă cu doar câteva luni acestea au crescut cu 15 la sută.

Motivul scumpirii RCA este anul acesta este acela că tarifele din prezent nu acoperă daunele achitate de firmele de asigurări. Declaraţia a fost făcută de şeful autorităţii pentru supraveghere, Mişu Negriţoiu.

"Eu, de când sunt în această poziţie (preşedinte ASF - n.r.), din informaţiile pe care le-am avut, dar evident că le am parţiale, piaţa RCA şi chiar probabil piaţa CASCO au fost deformate, trebuie reinstalate, aceasta nu înseamnă că numai unii trebuie să plătească. Nu înseamnă că numai consumatorul o să plătească o creştere de RCA sau numai instituţiile de intermediere ar trebui să plătească. Aici trebuie să revedem întreg acest flux. Reclamaţiile au crescut. Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste reclamaţii, să le reducem şi acesta este un indicator că piaţa se îmbunătăţeşte', a spus Negriţoiu, potrivit Agerpres.

De asemenea, şeful ASF a anunţat că Autoritatea are în vedere elaborarea unui proiect de analiză a RCA şi Casco, a implicaţiilor, a evoluţiei şi a tot ceea ce ar mai trebui să facă instituţia la nivel de reglementare ca să asigure o conduită sănătoasă.

Potrivit lui Negriţoiu, companiile din asigurări ar trebui să îşi asigure din primele încasate rezervele de risc şi solvabilitatea. 'Eu nu îi spun nici să scadă şi nici să crească. Trebuie să aibă însă o activitate sănătoasă. Dacă această activitate sănătoasă conduce la creşterea RCA-ului, asta este! Noi toţi din această ţară, din această piaţă trebuie să contribuim la o activitate sănătoasă, într-un fel sau altul', a explicat Mişu Negriţoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ