Veşti proaste pentru cei care vor să facă şcoala de şoferi

| 11 iun, 2014

De luna viitoare, prețurile de școlarizare ar putea crește cu până la 30 la sută din cauza unor schimbări legislative care intervin de la 1 iulie.

De la 1 iulie, instructorii școlilor de șoferi nu vor avea voie să facă mai mult de 210 ore pe lună. Asta înseamnă o medie de 10 ore pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, adică mult mai putin decat muncesc acum când îi școlesc pe elevi inclusiv sâmbăta și duminica. În aceste condiţii, şcolile de şoferi se văd nevoite să suplimenteze personalul şi să majoreze tarifele.

"Ca și venit un instructor poate câștiga până în 1.500 de lei. Mult mai puțin decât înainte, atunci când un instructor putea să muncească ca să-și poată face cât de cât un salariu," a spus Gabriel Bădărău, instructor auto, potrivit digi24.ro.

Pe lângă faptul ca vor plati mai mult ca sa invete sa conduca, viitorii cursanti vor mai avea o problema. Orele de ieșire la stradă trebuie stabilite cu precizie.

Noile reglementări sunt impuse de Autoritatea Rutieră Română care vrea să știe cu exactitate în ce perioadă și câte ore de practică fac în timpul școlii viitorii șoferi.

Tag-uri: scoala de soferi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ