Viaţa lui Nicolae Ceauşescu va fi disponibilă pe DVD

| 11 dec, 2014

Filmul 'Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu' de Andrei Ujică va fi lansat şi pe DVD, pe 16 decembrie, la 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, informează un comunicat ICON Production.

DVD-ul conţine subtitrări în franceză şi engleză şi este însoţit şi de o broşură cu minibiografiile tuturor personajelor care apar în documentar. Printre cele 127 de figuri se regăsesc Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Prinţul Charles, liderul nord-coreean Kim Il-Sung sau Mao Zedong.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu' a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2010, fiind lansată în cinematografele din România în toamna aceluiaşi an.

Decupat din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu, de la instalarea sa la putere, în 1965, până în 1989.

Pelicula încheie o trilogie despre comunism din care fac parte 'Videograme dintr-o revoluţie', realizată de Andrei Ujică în colaborare cu Harun Farocki (1992), şi 'Out of the Present' (1995).

'Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu', inclusă de publicaţia 'New York Times' printre cele mai bune 20 de filme ale anului 2011, a fost realizată de ICON Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia Arte Vizuale şi HFG / ZKM Filminstitut.

DVD-ul va fi disponibil din 16 decembrie în reţeaua librăriilor Cărtureşti, Humanitas, Librarium, dar şi la Librăria Engleză 'Anthony Frost' din Capitală.

Odată cu lansarea DVD-ului, dar şi pentru a marca cei 25 de ani de la Revoluţia din 1989, ICON Production va realiza o serie de proiecţii ale filmului semnat de Andrei Ujică. Acestea vor avea loc pe 17 şi 19 decembrie, de la ora 18,30, la Cinemateca Union din Capitală şi pe 20 decembrie, de la ora 20,30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ