CNN: Casa Poporului, palatul dictatorului blestemat

| 05 dec, 2014

Palatul Parlamentului, monumentul construit de Nicolae Ceaușescu, este prezent, din nou, în presa straină. Numindu-l "palatul dictatorului blestemat", CNN a publicat un articol "Pe urmele lui Ceaușescu în București", în care vorbește despre al treilea ediciu ca mărime, din lume, potrivit ziare.com.

La sfârșitul anului 1989, edificiul atent construit al comunismului, în Europa de Est, a început să se surpe într-o serie de revolte populare, cu o viteză care i-a luat pe toți prin surprindere, precizează CNN. Însă, nicăieri nu a fost acest proces atat de sângeros și de îndrăzneț, precum în ultimul act al domino-ului revoluționar: căderea lui Ceaușescu, dictatorul care și-a condus țara pentru binele lui și al familiei sale, precum un stăpân feudal.

Astăzi, turiștii se pot alătura unui tur al Bucureștiului, care trezește amintirile unei epoci disprețuite, pentru a spune povestea ultimelor zile ale comunismului din România, continuă CNN. Astfel, turul pornește la grandiosul Palat al Parlamentului, o amintire permanentă a megalomaniei liderului comunist.

CNN prezintă mai departe detaliile tehnice și istoricul construcției, precum și clădirile și bisericile care au fost distruse pentru a face loc Casei Poporului.

La momentul Revoluției, din decembrie 1989, clădirea era finalizată doar în proporție de două treimi. Cu toate acestea, clădirea, care are costuri de întreținere de 6 milioane de dolari anual, este, încă, goală în proporție de 70 la sută, iar, după o oră de mers pe coridoarele sale, un turist vede doar zece la sută din uriașa construcție.

Preferinţele culinare ale soţilor Ceauşescu, IRONIZATE de BBC

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ