Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit în SUA cu secretarul de Stat Mike Pompeo

| 27 iun, 12:46

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a discutat luni la Washington cu secretarul de Stat, Mike Pompeo, şi a efectuat o vizită la Departamentul Energiei, unde s-a întâlnit cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi cu alţi înalţi oficiali, informează două comunicate ale Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.

În întâlnirea de la Departamentul de Stat cu Mike Pompeo, vicepremierul Ana Birchall a reafirmat "importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti".

"Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi Statele Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe", relevă comunicatul ambasadei României la Washington.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei "politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic" şi, salutând cooperarea "excelentă în materie de securitate", a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor.

"Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare", adaugă sursa menţionată.

Conform ambasadei României în SUA, vicepremierul Ana Birchall a efectuat luni şi o vizită la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, şi alţi înalţi oficiali.

În discuţiile cu Rick Perry s-a reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, au fost abordate aspecte prioritare privind securitatea energetică regională, proiecte de transport, inter-conectivitate şi promovarea de noi tehnologii în domeniu.

Potrivit unui comunicat al reprezentanţei diplomatice la Washington, vicepremierul Ana Birchall a declarat că "România rămâne angajată în identificarea celor mai viabile soluţii din punct de vedere economic pentru a valorifica rezervele energetice din Marea Neagră, consolidarea profilului ţării noastre ca pol de securitate energetică regională fiind un obiectiv prioritar".

De asemenea, vizita la Departamentul Energiei a inclus şi o reuniune cu liderii de delegaţii ale ţărilor participante la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit de România în toamna acestui an. În cadrul reuniunii la care au participat secretarul energiei, Rick Perry, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Maros Sefčovič, s-a discutat despre dezvoltarea dialogului pe teme de energie într-un format care să cuprindă reprezentanţii celor 12 state membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, ai Statelor Unite ale Americii şi ai Uniunii Europene.

La întâlnirile de la Departamentul de Stat şi Departamentul Energiei a fost prezent şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ