Victor Ponta anunţă că rezultatul la testul pentru COVID-19 pe care l-a făcut este negativ

| 07 sep, 20:08

Liderul Pro România Victor Ponta a anunţat, luni pe Facebook, că rezultatul la testul pentru coronavirus pe care l-a făcut este negativ. Fostul premier vine însă cu mai multe precizări şi critică Guvernul PNL.

El spune că Executivul refuză intenţionat să crească în România capacitatea de testare pentru COVID-19 şi adaugă că mii de oameni care vor vota la locale, apoi la parlamentare se vor infecta pentru că Guvernul nu a luat măsurile necesare. Ponta mai afirmă că astfel de acţiune întră sub incidenţa Codului penal şi este o infracţiune de zădărnicire a combaterii bolilor.

„Am primit rezultatul NEGATIV al testului Covid 19 efectuat în această dimineaţă/ mă bucur pentru familia mea, prietenii şi toţi cei cu care am intrat în contact în această perioadă / mă rog că Dumnezeu să ne ţină sănătoşi pe toţi!”, a scris Victor Ponta luni pe Facebook.
El vorbeşte şi despre alegerile locale din 27 septembrie şi despre cele parlamentare din 6 decembrie şi acuză Guvernul Orban că nu a luat măsurile care seimpun pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
„Este însă corect să fac câteva precizări:
1. Campania electorală şi procesul efectiv al Alegerilor ne pun pe toţi întru-un pericol major şi, evident, care nu era deloc necesar / trebuie să mergem la muncă / copiii trebuie să meargă la Şcoală / viaţa economică şi socială trebuie să meargă mai departe / dar Alegeri puteam şi putem să facem atunci când situaţia sanitară este sigură / aşa adăugăm un risc şi povară absolut inutilă pe sistemul de sănătate-pentru nişte voturi efemere şi, în multe cazuri , irelevante!
2. Guvernul României, în mod intenţionat şi programat, refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public ( sau să deconteze 100% testele în Sistemul privat) / România face într-o zi în Sistemul Public 10% din testele efectuate în Italia, Spania sau Franţa ( la o populaţie de aproape jumătate sau respectiv o treime din aceste ţări) / suma datorată în Sistemul privat ( nedecontata de Guvern) descurajează oamenii în a se testa-ceea ce duce la situaţia în care România a ajuns pe primul loc la numărul de persoane pozitive raportat la cele testate!
3. Mii de oameni se vor contamina şi mulţi îşi vor pierde viaţă din cauza Alegerilor Locale organizate în cea mai proastă perioadă ( în acelaşi timp cu deschiderea şcolilor) / cei care scăpa sănătoşi încep din 15 Octombrie campania şi procedurile pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie!
Aici avem de a face cu infracţiunea de «zădarnicirea combaterii bolilor» prevăzută de articolul 352 din Codul penal - Autorii infracţiunii: Ludovic Orban şi Guvernul său!!! Să nu uitaţi aceste realităţi când veniţi la vot - şi să îi sancţionaţi pe cei vinovaţi ! Sănătate!” a conchis Ponta.
Victor Ponta spunea că duminică se va testa pentru COVID-19 şi că până la primirea rezultatului nu va mai participa fizic la acţiuni de campanie. El a făcut anunţul după ce candidatul formaţiunii la preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, medicul Aurelia Ţaga, cu care s-a întâlnir recent, a fost diagnosticată cu virusul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ