Victor Ponta: cea mai importantă investiţie chineză va fi cea din domeniul telecomunicaţiilor

| 01 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat în exclusivitate la România TV că unul din cele mai importante proiecte de investiţii dintre China şi România  va fi în domeniul telecomunicaţiilor. România a reuşit să acceseze un proiect de 70 de milioane de dolari pentru un proiect de sisteme de comunicaţii, a subliniat Victor Ponta.

"Probabil cea mai valoroasă investiţie va fi cea de la centrala nucleară de la Cernavodă, însă există un fond de 10 miliarde de dolari pentru ţările din Europa Centrală şi de Est, iar noi am accesat un proiect de 70 de milioane de dolari pentru sisteme de comunicaţii şi cred că aceasta va fi cea mai importantă", a declarat premierul Victor Ponta la România TV.

Premierul a amintit că a avut întâlniri cu reprezentanţii celor mai importante două companii chineze de telecomunicaţii,

Huawei si ZTE, care au investiţii în România şi intenţionează să le dezvolte.
Victor Ponta a precizat că s-a întâlnit cu şi cu reprezentanţii celei mai mari companii din domeniul energiei, China Nuclear Electric, care ar putea construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. "Am reuşit să avansăm discuţiile pentru investiţia de un miliard de euro de la Rovinari, sper să se finalizeze discuţiile. Miniştrii care mă însoţesc sunt cu semnatul, întâi se face relaţia politică şi apoi cea economică", a explicat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ