Ponta: Socar a venit să cumpere Oltchim în 2009 şi au fost refuzaţi

| 01 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, referitor la afirmaţiile vicepreşedintelui Socar, Elshad Nassirov, privind nevoia de informaţii suplimentare despre Oltchim, că societatea azeră a vrut, încă din 2009, să cumpere combinatul, însă reprezentanţii companiei au fost "trataţi cu refuz".

"Vicepreşedintele Socar a fost extrem de diplomatic. Nu a vrut să spună care e problema. Socarul a venit în România să cumpere Oltchim şi au fost trataţi cu refuz, în 2009, dacă nu mă înşel. Între timp şi-au cumpărat un fel de Oltchim, o societate similară în Turcia, şi atunci singura soluţie pe care o vom discuta când vin la Bucureşti este integrarea producţiei din Turcia cu cea din România", a spus Ponta, la o emisiune TV.

Prim-ministrul a arătat că, dacă vânzarea s-ar fi făcut la acel moment, Oltchim ar fi putut fi pe profit. "Să nu uităm însă că am ratat o şansă şi nu e neapărat un reproş pentru fosta guvernare (...). Putea acum Oltchimul să fie demult pe profit, restructurat de o companie, Socarul, compania naţională azeră, care tocmai a cumpărat în Grecia compania naţională de gaze", a mai spus Ponta.

Vicepreşedintele Socar, Elshad Nassirov, a declarat, joi, că această companie ia în calcul posibilitatea de a investi în Oltchim, dar are nevoie de mai multe informaţii despre starea combinatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ