Ponta: Din toamnă, o nouă lege a salarizării bugetarilor

| 28 iun, 2013

Guvernul va face o reformă a administraţiei publice şi va modifica legea salarizării bugetarilor, astfel încât să se stabilească un salariu minim pe economie şi un salariu maxim, a declarat, astăzi, premierul Victor Ponta, la România TV.

Ponta a spus că desfiinţarea posturilor vacante este "un prim pas", întrucât acesta ar fi fost posturi menite să justifice "prezenţa unor şefi" care "nu mai aveau pe nimeni în subordine, dar tot şefi erau".

Astfel, spune Ponta, s-ar putea debloca sistemul actual de 1-7 şi implementa cel de 1-1. "Pasul următor, pe care-l vom face în toamnă, este o regândre totală a ideii de administraţie", a adăugat premierul.

Desfiintarea posturilor vacante va fi continuată cu flexibilizarea modului de manangement, al structurii de personal în instituţiile publice, a mai spus Ponta. "Vezi câţi bani iti permiti să dai ca şi buget pentru cheltuieli de personal, după care, în interiorul acelui buget, fiecare şef de instituţie trebuie să aibă mult mai multă libertate să-si folosească banii şi numărul de personal cum crede mai bine. Deocamdată stăm şi lucrăm cu nişte scheme pe care nu ştim cine le-a făcut.", a menţionat şeful Executivului.

Victor Ponta a adăugat că grila salarizării unice nu s-a aplicat niciodată şi "am ajuns la aberaţiile în care plătim un medic rezident cu 1.000 de lei si plătim un chestor, un general, un director care nu face nimic cu 150 de milioane. Trebuie să facem o lege a salarizării mult mai flexibilă. Pentru că trebuie să fie un salariu minim pe economie, sub care nu se poate angaja nimeni, şi un salariu maxim, pentru că daca vrei să ai salarii de mii de euro, mai bine mergi în privat", a spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ