Disponibilizările anunţate la Mechel Câmpia Turzii vor continua

| 05 iul, 2013

Disponibilizările de personal anunţate la Mechel Câmpia Turzii vor continua, în condiţiile în care sindicaliştii nu au reuşit să îi covingă pe reprezentanţii administratorului judiciar şi ai conducerii societăţii să renunţe la acest demers.

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, astăzi, la finalul unei întâlniri de peste două ore desfăşurate la sediul combinatului, că nu există dorinţă din partea conducerii combinatului ca activitatea să fie continuată.

"Concluzia întâlnirii cu reprezentanţii administratorului judiciar şi ai conducerii combinatului este că disponibilizările anunţate vor continua. Sunt 147 de angajaţi care primesc preavizul de 20 de zile. Nu există dorinţă din partea conducerii combinatului ca activitatea să continue, deşi Mechel Câmpia Turzii a avut profit pe luna mai. Săptămâna viitoare voi înainta o notificare administratorului judiciar şi îl voi anunţa oficial că a încălcat procedura de concediere colectivă şi voi anunţa şi judecătorul sindic despre această disponibilizare ilegală. Voi sesiza oficial şi ITM şi AJOFM Cluj şi să vedem ce reacţie vor avea şi autorităţile statului", a spus Pascu, citat de Mediafax.

El a adăugat că va încerca o mobilizare a angajaţilor pentru a protesta faţă de disponibilizarea anunţată, însă nu crede că demersul va avea succes, întrucât "oamenii s-au resemnat".  "Eu cred că după ce Mechel va încasa încă patru milioane de lei de la statul român din rambursări de TVA, combinatul se va închide. Ar trebui să verifice cineva cum s-au cheltuit sumele anterioare din rambursările de TVA", a spus Ioan Pascu.

Astăzi, la sediul combinatului Mechel Câmpia Turzii a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administratorului judiciar, ai conducerii societăţii şi ai sindicatului, într-o încercare de a se reveni asupra deciziei de disponibilizare a angajaţilor.

Tot vineri, prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, declara că intenţia administratorului judiciar al Mechel Câmpia Turzii şi a conducerii societăţii este de a duce combinatul "în faliment", continuând "planul diabolic" pus la punct încă de la privatizare, autorităţile neputând fi de acord cu acest fapt.

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, împreună cu cel al sindicatului Cartel "Alfa" Cluj, Valentin Ilcaş, directorii ITM şi AJOFM Cluj, au participat, vineri dimineaţă, la Prefectura Cluj, la o întâlnire cu prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, pentru identificarea unei soluţii de stopare a noilor disponibilizări anunţate la combinat.
Prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a fost întrebat, la finalul întâlnirii, ce doresc administratorul judiciar şi conducerea combinatului să facă.

"Mizeria de la Mechel Câmpia Turzii continuă. I-au scos pe aceşti administratori judiciari în faţă ca să îşi poată continua planul diabolic pe care îl aveau încă de la privatizare. Noi nu putem fi de acord cu acest lucru. Doresc aducerea în faliment a Mechel Câmpia Turzii, e foarte simplu. Au ajuns şi firmele de administrare judiciară să fie scoase în faţă, se îmbogăţesc firmele, se îmbogăţesc hoţii, se îmbogăţesc firmele de insolvenţă şi mor capacităţile de producţie, cu consecinţele sociale de rigoare. Activitatea de la Câmpia Turzii se susţine din punct de vedere economic, iar cei de la Mechel constată că trebuie să rezilieze contracte şi au început tocmai cu contractele de muncă, un lucru cu care nu suntem de acord", spunea Vuşcan.

El sublinia că, în lipsa unui plan de reorganizare al combinatului elaborat de administratorul judiciar, se va ajunge în situaţia în care acest document să fie întocmit de Prefectură şi de Primăria Câmpia Turzii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ