Studiu: Majoritatea antreprenorilor nu vor să facă noi angajări în 2013

| 10 iul, 2013

Majoritatea antreprenorilor selectaţi în cadrul competiţiei internaţionale EY Entrepreneur Of The Year, respectiv 78%, afirmă că intenţionează să-şi extindă echipa de angajaţi în 2013, dar oamenii de afaceri români nu sunt la fel de optimişti, 55% declarând că nu vor face angajări anul acesta, potrivit unui comunicat EY România.

În pofida contextului economic dur, antreprenorii dau dovadă de o rezistenţă remarcabilă şi se declară optimişti în privinţa planurilor lor de recrutare pentru viitoarea perioadă, se arată în studiul EY - Global job creation. Derulat pe baza răspunsurilor a 200 de antreprenori selectaţi în cadrul competiţiei internaţionale EY Entrepreneur Of The Year (EOY), studiul evidenţiază faptul că 78% dintre aceştia declară că intenţionează să-şi extindă echipa de angajaţi în 2013, atât în ţările de origine, cât şi în afara graniţelor. 

Femeile antreprenor au mai multă încredere că economia ţărilor în care activează se îndreaptă într-o direcţie bună - 88% faţă de 71% dintre bărbaţi.

Când au fost întrebaţi despre locurile de muncă pe care intenţionează să le creeze, 51% dintre antreprenorii chestionaţi au spus că vor crea posturi pentru "personal experimentat (non-management)", în timp ce 14% au afirmat că vor recruta "începători cu studii superioare", iar 26% - "începători fără studii superioare".

Cele mai multe răspunsuri (63%) au indicat că angajările sunt făcute pentru a intra pe pieţe noi (74%, în 2012), dar 45% dintre respondenţi au afirmat că fac recrutări în vederea creşterii productivităţii (28% în 2012).

În legătură cu mediul de afaceri românesc, Bogdan Ţenu, Senior Manager în cadrul departamentului de asistenţă în tranzacţii, a declarat că "pe piaţa de la noi, oamenii de afaceri nu sunt la fel de optimişti: 26% estimează o creştere a numărului de angajaţi în acest an, în timp ce 55% dintre ei nu vor face angajări în 2013, conform studiului EY România A Vision For Growth, realizat la jumătatea lui 2013".

Conform unui alt studiu, pentru angajatorii români care sunt în căutare de oameni noi, contează atitudinea potrivită, calitatea competenţelor profesionale şi inteligenţa emoţională.

Firma de servicii profesionale EY România are peste 450 angajaţi în ţară şi în Republica Moldova, furnizând servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. La nivel global, EY dispune de 167.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi a înregistrat venituri de aproximativ 24,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ