Daniel Constantin: Oprescu este un om cu foarte mari şanse la prezidenţiale

| 10 feb, 2014

Victor Ponta este invitat în această seară la România TV, alături de preşedintele PC, Daniel Constantin, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, pentru a vorbi despre negocierile privind schimbarea structurii Guvernului, dar şi despre coaliţia strategică pentru alegeri dintre PSD, PC şi UNPR.

Cele mai importante declaraţii:

-Victor Ponta: Unul din obiectivele Uniunii Social Democrate este şi schimbarea lui Traian Băsescu. "Uniunea Social Democrată (USD) conţine doar trei din cele patru partide din USL. Dar obiectivele noastre sunt 100% cele ale USL. Bineînţeles, şi schimbarea lui Băsescu este unul din obiective, întrucât este unul din obiectivele USL. Dar schimbarea pe care vrem s-o facem e de regim. El doar dezbină, dintr-un partid a făcut două PDL-uri".

-Gabriel Oprea despre o posibilă candidatură la prezidenţiale a lui Sorin Oprescu: Este un om cu experienţă, este un foarte bun primar şi un om politic adevărat. Când vor fi oferte pentru prezidenţiale vor veni răspunsuri în acest sens.

-Daniel Constantin: Eu cred că domnul Sorin Oprescu este un om cu foarte mari şanse la prezidenţiale.

Preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin  Oprescu.

-Victor Ponta despre schimbările din Guvern: Decizia a fost strict politică, a aparţinut lui Crin Antonescu. Actele pentru numiri le voi face când voi avea şi propuneri, astăzi i-am propus lui Johannis să vină la Interne. PNL a solicitat ca Johannis să fie şi prim-ministru, ori asta nu se poate întâmpla de pe o zi pe alta deoarece e nevoie de vot în Parlament. Crin Antonescu nu ştie cum funcţionează un Guvern. Nu am aprobat încă schimbările din Guvern.

Liderul PSD a mai afirmat că i-a spus anterior liderului PNL, Crin Antonescu, despre faptul că va fi înfiinţată Uniunea Social-Democrată (USD), astfel că acesta era informat, şi a susţinut că preşedintele liberal nu a fost deranjat de numele alianţei, asemănător cu USL.

-Sorin Oprescu: Cred că Antonescu a vrut să schimbe linia, Victor Ponta a fost de acord de la bun început cu lucrurile aceastea.

-Gabriel Oprea: Johannis este cel mai bun primar din ţară. Locul şi rolul meu este clar şi pot să colaborez foarte bine cu domnul Johannis.

-Victor Ponta: Johannis a fost nominalizat pentru funcţia de viceprim-ministru. Nu am auzit de această responsabilitate, să se ocupe de "Schengen". Aceasta este  doar o mică părticică din ministerul de Interne, cel mai mare minister. Premierul Victor Ponta a mai precizat că că a avut, joi seara, o discuţie telefonică cu preşedintele Traian Băsescu, în care şeful statului i-a comunicat că nu doreşte în continuare să semneze acordul cu FMI, astfel că acest acord nu este, operaţional, în vigoare, dar România îşi va îndeplini angajamentele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ