Ponta: Băsescu nu vrea să semneze scrisoarea de intenţie cu FMI; ne ţinem angajamentele asumate

| 10 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că nu va semna scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional.

(Traian Băsescu - n.r) mi-a spus că nu vrea să semneze scrisoarea de intenţie. Joi seara am discutat, am vorbit la telefon', afirmat Ponta la România TV.

Întrebat de ce şeful statului nu doreşte să semneze documentul respectiv, premierul a răspuns: 'Nu mi-a dat detalii'.

Victor Ponta a explicat însă că, deşi acordul nu este semnat de Traian Băsescu, România îşi va îndeplini în continuare angajamentele asumate în faţa instituţiilor financiare internaţionale.

'Operaţional nu avem acord în vigoare, însă în realitate, atât timp cât noi am discutat foarte clar şi s-a terminat vizita, noi ne ţinem de absolut toate obligaţiile pe care ni le-am asumat legate de deficitul bugetar, legate de arierate, legate de absolut tot ceea ce am discutat. Deci, noi aplicăm acordul, chiar dacă el, birocratic vorbind, este într-o situaţie oarecum de suspendare pentru că preşedintele - adică nu se poate intra în boardul FMI fără semnătura preşedintelui', a explicat Ponta.

El a adăugat că România se poate împrumuta în continuare ieftin deoarece datele economice pe anul 2013 - creşterea economică, deficitul bugetar, balanţa comercială - sunt pozitive.

Premierul a arătat că există şi un efect al faptului că Traian Băsescu nu semnează scrisoarea de intenţie.

'Singurul efect (...) e legat de cofinanţarea programelor europene de la 85% la 95%, acel top up la care nu avem acces cât timp nu avem program', a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ