Trist - in numele lui Basescu, Vasile Maghiar, fost deținut politic, luat pe sus de SPP

| 10 feb, 2014

În timp ce susținea un discurs la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară la Cluj-Napoca, în fața membrilor și susținătorilor noului său partid, Traian Băsescu a fost întrerupt de un bătrân care vocifera nemulțumit la adresa lui.

Scena nu a durat mult, acesta fiind ‘săltat’ de către agenții de pază ai președintelui la scurt timp după ce acesta și-a făcut intrarea în clădire.

Bătrânul nemulțumit se numește Vasile Maghiar, are 85 de ani și este un fost deținut politic închis la Gherla, Periprava și Grind, timp de 6 ani. Victor Maghear este și autorul cărții ‘Drumul Robilor’. Bărbatul era prezent la dezbaterere și vocifera nemulțumit la adresa lui Traian Băsescu: că a distrus România, că ”de doi ani o ducem rău”, “că a tăiat salariile”, și tot așa. Deci, nu spunea lucruri pe care Băsescu, Boc sau Udrea să nu le mai fi auzit până acum.

Însă, probabil pentru că tot era la reuniunea unui partid “prematur”, președintele a acționat într-un mod copilăresc și nu a încercat în vreun fel să deschidă căile de comunicare cu protestatarul octogenar, ci a lăsat în schimb ‘instituțiile de forță’ să facă treaba pentru el: doi agenți, care păreau a fi de la Serviciul de Pază și Protecție, mi-ți-l-au luat de brațe și l-au dus grămadă pe scări. Aceștia l-ar fi monitorizat pe bătrân încă din momentul în care Traian Băsescu a intrat în clădire, iar la un moment dat a fost luat pe sus și scos din imobil.

Doi agenți îl târau afară, în timp ce bătrânul striga: "Lăsați-mă în pace!". Maghiar, clujeanul care a plătit o poezie scrisă împotriva regimului comunist cu 3 ani lungi de “reeducare" la Periprava, presărați cu crime, bătăi și foamete, ajungea acum să îi fie nesocotite drepturi fundamentale, precum cel de asociere sau de liberă expremiare, la zeci de ani după ce regimul comunist a devenit istorie.

Suferința care se prelungește pentru bătrânul învățător din Cluj-Napoca până în ziua de astăzi, la jumătate de secol după suferințele îndurate la Canal, nu era însă pentru urechile neoportocaliilor. Uitat de copiii săi, bătrânul locuiește într-o cămăruță de mici dimensiuni de pe strada Meșterul Manole. În ciuda situației sale materiale dificile și a necazurilor adunate, Victor Maghiar reușește să fie sprijin pentru cele două nepoate pe care le ține la școala, dintr-o pensie de 1.800 de lei câștigată în urma celor 50 de ani de muncă petrecuți în toate combinatele din Cluj, scrie presa locală.

Între timp, Bogdan Onea, purtătorul de cuvânt al SPP, a declarat pentru ‘Știri de Cluj’ că cei doi agenți care l-au ridicat pe bătrân nu sunt angajați ai Serviciului de Protecția și Pază. Cei doi agenți puteau fi de la Jandarmerie, Poliție sau SRI. Deci, foarte probabil să fie tot parte din instituții care funcționează prin metoda ordinului direct. Dar indiferent dacă bodyguarzii erau sau nu angajați ai statului și indiferent dacă președintele a cerut sau nu ‘degajarea’ lui Maghiar din Casa de Cultură a Studenților de la Cluj-Napoca, rămânem cu situația oarecum confuză și oricum râncedă, în care șeful statului, fost comunist autoproclamat, stă liniștit la masă ca să vorbească despre viitorul dreptei cu unii, niște PMPălăi pe care el i-a adus după sine în politică, în timp ce învățătorul care a avut de suferit pentru convingerile sale și pe vremea regimului trecut nu are cui să îi spună of-ul nici astăzi și este, în schimb, escortat frumos afară ca un delincvent oarecare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
cantautor
Între timp, Bogdan Onea, purtătorul de cuvânt al SPP, a declarat pentru ‘Știri de Cluj’ că cei doi agenți care l-au ridicat pe bătrân nu sunt angajați ai Serviciului de Protecția și Pază. Cei doi agenți puteau fi de la Jandarmerie, Poliție sau SRI. Deci, foarte probabil să fie tot parte din instituții care funcționează prin metoda ordinului direct -
jandarmeria si politia sunt in subordinea lui Ponta...sri-ul nu avea ce sa caute acolo,,,
daca a dat dumnealui ordinul?
rusine
11 feb, 2014
magyar
Eu aveam o parere total opusa despre Basescu , dar vad ca nici dansul nu e mai ,, breaz" ca cei care conduc tara , adica copii Ciumii Rosii >>>>>
Pacat , cu aceasta comportare fata de un om care a luptat contra regimului trecut , isi va taia singur craca de sub picioare ....
11 feb, 2014
liliana
te doare ?
Si crezi ca dumnealui se sinchiseste ca acest om a fost saltat si tarat de niste bidigani cu mintea odihnita ?
Dumnealui are ,,plapuma " calda ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ