Boc se dă la o parte pentru ca PMP să nu își supere șeful: Udrea trebuie să candideze la prezidențiale

| 10 feb, 2014

Proaspăt înregimentat în Fundația Mișcarea Populară, primarul Clujului, Emil Boc, ar fi putut, cel puțin teoretic să emită ceva pretenții legate de o candidatură la prezidențiale, în contextul în care încrederea de care se bucură în sondaje este sensibil mai mare decât a tuturor celorlalți politicieni care s-au înscris în ultima perioadă în oastea de strânsură a președintelui.

Numai că, obișnuit să asculte orbește ordinul șefului de la Cotroceni și să îi îndeplinească vrerea cu slugărnicie, Emil Boc nu s-a dezmințit nici de această dată, grăbindu-se să precizeze că nu ia în calcul o candidatură la cea mai înaltă funcție în stat. Astfel, întrebat dacă ar putea candida la prezidenţiale, Emil Boc a ținut să precizeze că nu el este soluţia.

"Nu eu sunt soluţia, dar pot fi parte a unei soluţii care să identifice un câştigător al alegerilor prezidenţiale din această toamnă, în primul rând prin realizarea unei drepte unite şi desemnând apoi un candidat unic al dreptei", a spus Boc duminică, în contextul participării sale la o dezbatere publică organizată la Cluj-Napoca de către Fundația Mișcarea Populară, la care a participat și Traian Băsescu. Or, această prezență a președintelui la dezbaterea de la Cluj și discuțiile tete-a-tete pe care cei doi le-au avut cu acest prilej au cântărit probabil foarte greu în decizia lui Emil Boc de a respinge posibilitatea unei candidaturi la prezidențiale.

Faptul că Traian Băsescu dorește să o impună pe Elena Udrea în postura de candidat al dreptei este de acum binecunoscut. Sunt nenumărate exemplele din ultimul an în care președintele a ”bătut şaua” în favoarea Elenei Udrea, doar-doar vor pricepe și partidele de dreapta care este voinţa sa.

Și, cum acestea nu s-au lăsat înduplecate și, rând pe rând, au lăsat să se înțeleagă că nu doresc să valideze candidatura fostei doamne Cocoș la prezidențiale, Traian Băsescu a creat în subteranele Cotroceniului un vehicul electoral care să o propulseze pe blonda politiciană către cea mai înaltă funcție în stat.

În aceste condiții, pretențiile, fie ele și teoretice, pe care Emil Boc le putea emite la postura de candidat la prezidențiale din partea PMP, interferau flagrant cu planurile lui Traian Băsescu. Așa încât, foarte probabil, președintele i-a cerut cu subiect și predicat lui Emil Boc să clarifice situația și să nege orice intenție de a candida la cea mai înaltă funcție în stat, ca să lase locul liber pentru Elena Udrea. Iar fostul premier de mucava s-a executat prompt, adăugând că este dispus să pună umărul la sprijinirea candidaturii fostei consiliere prezidențiale.

Desigur însă că toate aceste planuri și pregătiri care se fac pentru a pava drumul Elenei Udrea către Cotroceni mai au de trecut un mare hop: acela al votului popular. Iar această barieră s-ar putea dovedi de netrecut, în contextul în care, oricât ar încerca Boc și alți trepăduși prezidențiali din PMP să-i lustruiască imaginea, fosta doamnă Cocoș rămâne unul dintre cei mai antipatizaţi politicieni de către români.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ