Udrea supune PMP la cazne: Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai președintă din țară?

Rostul înjghebării politice a PMP a devenit cât de poate de evident în aceste zile. Formațiunea politică de azi, pe vremuri, s-ar fi numit brigadă cultural-artistică, cu mențiunea că festivalul la care fac repetiții nu este o Cântare a României, ci mai degrabă a Elenei Udrea.

Toți cei care și-au pătat CV-ul politic, transformându-se în traseiști, sunt acum puși în situația de a pleca genunchiul și a ridica osanale la adresa celei care a suportat prea mult timp izolarea și disprețul rece al foștilor colegi din PDL. Corul robilor, adică al parlamentarilor care au dezertat pentru a o urma pe Udrea în PMP, a fost pus la treabă: se țin lanț declarațiile despre cât de bună ar fi preferata lui Băsescu pe post de președinte sau premier.

Nu știm dacă grupul celor 15 a primit o normă zilnică de mărturisiri și perieri, care i-ar transforma într-un soi de cult al ”Martorilor Elenei Udrea”. Din punctul nostru de vedere, problema este alta. Nu numai că sunt cam puțini și, ca urmare, corul pe 15 voci va deveni în scurt timp monoton, dar nici unul din aceștia nu are prestanța și timbrul unui bucium. Ce vedem, mai degrabă, pare o echipă de zgomot și efecte speciale care s-a specializat pe monotonia stridentă a unui cor de vuvuzele. Din când în când măcar, în lipsă de altceva, n-ar strica să mai introducă și o cârâitoare în ansamblu, de dragul diversității și a conservării atmosferei plăcute, de galerie entuziastă de fotbal.

Merită remarcată încăpățânarea cu care Elena Udrea ignoră absolut toate sondajele de opinie care o înfățișează pe ambițioasa candidată la Cotroceni scufundată într-o veritabilă Groapă a Marianelor a impopularității, la adâncimi abisale de unde și Emil Boc se vede, comparativ, o celebritate din showbiz, un soi de Bianca Drăgușan de la Cluj. Dar Elena Udrea evoluează fără probleme acolo, știut fiind că preferata președintelui are nevoie de admirația celor din jur mai mult decât de oxigen. Așa se face că cei 15 populari de factură recentă au strâns rândurile și pompează admirație în adâncuri, din răsputeri, într-un ritm care va rupe cămășile nădușite de pe ei până la alegeri .

Jos, în bezna totală a debusolării politice, Elena Udrea se ghidează doar după licuriciul ambiției personale, mai momind pe câte un rătăcit, în timp ce se visează renăscând din spumele măririi și decăderii politice, ca o zeiță nou-nouță, gata echipată de către cele mai faimoase case de modă pentru cea mai înaltă funcție de stat degeaba și tocat brandul de țară la haita fidelă de consilieri colțoși...

Legănată de cultul personalității fredonat de corul încropit la repezeală, Elena Udrea se mai joacă puțin cu păpușile, de-a președintele României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ