Băsescu pariază pe Iohannis

| 11 feb, 2014

Plecat la Cluj într-o vizită de partid, preşedintele-fondator al Mişcării Populare, Traian Băsescu, nu a rezistat tentaţiei de a încerca să tulbure apele în USL, trimiţând bezele şi făcând ochi dulci liberalului Klaus Iohannis, pe care nu demult îl considera ca fiind “premierul de la Grivco”.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a petrecut weekendul încercând să întărească nou înfiinţatul PMP prin preluarea resurselor de partid clujene ale PDL-ului. Gazda acestui eveniment a fost nimeni altul decât fostul premier şi actualul primar al Clujului, Emil Boc, care are rolul acum de a pune sacii PDL-işti în căruţa PMP-ului.

La finalul acestei întâlniri neconstituţionale, cel puţin în ceea ce îl priveşte pe preşedintele României, Traian Băsescu a ieşit la declaraţii alături de bunul său prieten Emil Boc. Rugat să comenteze pe tema cooptării lui Klaus Iohannis, preşedintele a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Sibiului, demonstrând încă o dată uşurinţa cu care practică jocul duplicitar.

Pentru cei care nu îşi aduc aminte, în octombrie 2009, Klaus Werner Iohannis a fost propus de PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţi pentru postul de premier, în urma căderii guvernului Boc. Traian Băsescu a ignorat atunci în mod flagrant dorinţa exprimată de o majoritate parlamentară legitimă, desemnându-l în schimb pe consilierul BNR, Lucian Croitoru.

Explicaţiile preşedintelui pentru gestul său au fost halucinante, frizând ridicolul, acesta acuzând în mod năucitor conspiraţii, moguli şi interese obscure. Totodată, Băsescu nu a ezitat să critice în repetate rânduri propunerea pentru funcţia de prim-ministru a lui Klaus Iohannis, numindu-l “soluţia Grivco”. Ba mai mult, Traian Băsescu l-a atacat direct pe primarul Sibiului, considerându-l o simplă marionetă. “(...) au stabilit să facă o farsă românilor, adică profitând de naivitatea lui Iohannis să îl invite să fie premier, iar ei să tragă sforile din spate”, spunea Băsescu în 2009, culmea, tocmai la Sibiu, în faţa unei mulţimi adunate la un miting electoral al PDL-ului.

Astăzi, Traian Băsescu s-a sucit. Din nou. Ca pe mulţi-mulţi alţii, preşedintele l-a reevaluat pe neamţul Iohannis. Apreciindu-i experienţa vastă în administraţia românească, Băsescu consideră că Iohannis este “un câştig pentru Guvern”.

Aşa cum trebuie să te fereşti de greci chiar şi atunci când îţi aduc daruri, la fel trebuie să te fereşti atunci când Traian Băsescu îţi face complimente. Pentru că se ştie, laudele lui Băsescu nu sunt şi nu vor fi niciodată sincere. Întrebarea este ce urmăreşte Traian Băsescu de această dată, rostind vorbe dulci la adresa celui pe care îl desconsidera în urmă cu patru ani. Este foarte probabil ca preşedintele să fi sesizat punctul sensibil creat de discuţiile privind dreptul lui Klaus Iohannis de a ocupa şi funcţia de vicepremier. În acest context, Băsescu a semănat vânt pentru a culege furtună în USL. Nu i-a mers, cel puţin dacă privim la Victor Ponta, care a salutat propunerea colegilor liberali şi s-a declarat deschis dialogului. Mai agitat pare a fi Crin Antonescu, care nu s-a abţinut de la câteva replici maliţioase la adresa partenerilor de alianţă, cu ocazia acestui subiect.

Rămâne de văzut dacă preşedintele liberal va pica din nou în plasa întinsă de Traian Băsescu. Nu ar fi pentru prima dată când Antonescu se lasă sedus de laudele preşedintelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
cantautor
a inceput sa va fie teama...
il reevaluati zilnic pe Antonescu..
Basescu nu are voie...
se duce USL?nu-i nimic ,s-a nascut USD...
cu chelnerul,cu ala micu,cu celalalt reevaluat ,Oprea..
e bine,se incalzeste atmosfera..
vine oare primavara de dreapta..?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ