Vrabia mălai visează. Elenei Udrea nu-i iese din minte Cotroceniul

| 11 feb, 2014

Agitaţie mare la Cluj-Napoca în acest sfârşit de săptămână. Mişcarea Populară i-a avut invitați de seamă pe Traian Băsescu şi pe Emil Boc. Acțiunea ambalată pompos sub o așa-zisă dezbatere legată de societate a fundaţiei MP a constat mai pe șleau în prezentarea noii achiziţii - Emil Boc, plus trasarea câtorva obiective electorale pentru 2014.

Vedeta spectacolului a fost de această dată edilul Clujului, care s-a înscris în fundaţia condusă de Marian Preda, nu în partidul lui Eugen Tomac, dar rămâne în acte alături de democrat-liberali. Divorţul dintre fostul premier şi Partidul Democrat Liberal este iminent, cei doi încă locuiesc împreună însă şi-au împărţit inclusiv copiii. De exemplu, organizaţia PDL a municipiului Cluj a animat atmosfera la acţiunea Mişcării Populare, lucru sesizat de preşedinte într-un dialog off de record cu Boc - “Măuit ce plină e sala… Bine, că mulţi sunt ai tăi, din organizaţii …”.

Rendez-vous-ul PMP a avut toate ingredientele unui fisco general - simpatizanţi aduşi cu arcanul de şeful de organizaţie, moralistul Boc, care nu se sfieşte să stea cu fundul în două luntre (se pare ultimul trend în materie de administraţie locală, lansat de liberali), de vociferări la adresa preşedintelui sau dorinţe ascunse de tip cai verzi pe pereţi.

Eclipsată puţin de adeziunea lui Emil Boc, Elena Udrea a ţinut să-şi reitereze obsesiile legate de preşedinţie, modă promovată de aceeaşi liberali. Blonda şi-a făcut deja calculele pentru prezenţa în finală - “îmi doresc ca în turul doi la prezidenţiale să între candidatul PMP, nu Crin Antonescu”. Chestionată despre candidatul PDL, Udrea “modestă” ca întotdeauna l-a trecut pe Cătălin Predoiu în categoria “şi alţii”. Potrivit deputatului PMP, partidul îl va susține pe cel care va demonstra “credibilitate şi aderenţă la electorat”.

Replica democrat-liberalilor nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Andreea Paul dă de pământ cu “traseista” Elena Udrea subliniind că aceasta nu se gândeşte decât la propria candidatură, iar vehicularea numelor lui Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu sau George Maior nu reprezintă decât un tertip ieftin prin care apropiata lui Traian Băsescu se strecoară în cursa spre Cotroceni. Raţionamentul pedelistei este întărit de refuzul lui Boc referitor la o eventuală candidatură. Primarul Clujului a respins categoric o astfel de ipoteză, optând mai degrabă pentru un rol de arbitru, negociator şef pentru unificarea dreptei.

Linia mesajelor venite dinspre PDL nu lasă pentru moment loc de împăcare între cele două tabere ale opoziţiei. Vasile Blaga este totuşi conştient de importanța bastionului portocaliu de la Cluj şi nu vrea să-l piardă, însă nu scapă ocazia să-i bată obrazul colegului de partid trimiţându-l în fundătura din mahalaua politicii. În ceea ce priveşte alesul pentru preşedinţie, PDL nu vrea să audă de altă variantă în afară de Predoiu. În mod cert până la alegerile din mai situaţia rămâne neschimbată pe dreapta, delicioasă pentru mass-media, dezagreabilă pentru electorat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 feb, 2014
cantautor
Daca este "delicioasa",pentru ziaristi...e bine
Dezagreabila pentru electorat,vedem dupa vot..
Un ministru de interne coordonator pe probleme economice,electoratului s-ar putea sa-i para la fel de dezagreabil
chiar daca se numeste Iohanis..si chiar daca propunerea este agreata de Ponta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ