VICTOR PONTA: Este o catasfrofă naţională ce se întâmplă

| 04 feb, 13:16

Proiecte de sute de milioane euro, cu fonduri UE, sunt blocate de contestaţii la licitaţii judecate de CNSC şi Curtea de Apel, a afirmat premierul Victor Ponta, care a caracterizat situaţia ca "o catastrofă naţională" şi a avertizat că România poate pierde bani europeni din acest motiv la sfârşitul anului.

El a amintit miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că le-a comunicat parlamentarilor, în discursul susţinut luni în Camera Deputaţilor, că unul dintre obiectivele Guvernului pentru actuala sesiune parlamentară este modificarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

"La fondurile europene, mi-am asumat că trimitem în această sesiune pachetul legislativ cu ahiziţiile. E o catastrofă naţională ce se întâmplă cu achiziţiile, ani de zile stăm: CNSC, Curte de Apel, se retrimite şi nu ajunge "cuţitul" din 31 decembrie la os şi noi tot suntem în contestări. Proiecte de sute de milioane de euro care de doi ani, de trei ani se plimbă între instanţă, CNSC şi autorităţile contractante", a spus Ponta ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Pe parcursul anului trecut, premierul Ponta a criticat de mai multe ori activitatea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), susţinând că instituţia blochează licitaţiile publice, iar şeful instituţiei, Bogdan Lehel, este prieten cu liderii PDL Vasile Blaga şi Elena Udrea.

El anunţa că Guvernul va modifica legea pentru a debloca licitaţii oprite de CNSC şi că va explica şi Comisiei Europene necesitatea unei astfel de măsuri.

În replică, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a transmis atunci, printr-un raport de activitate, că, în 2012, a pronunţat decizii în cadrul unor licitaţii cu o valoare estimată de 13,8 miliarde euro, iar 98,1% din decizii au rămas definitive şi irevocabile după contestarea la Curtea de Apel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 13:46
Maria
Operator publicare anunțuri
Căutam operatori pentru publicare anunțuri care să se alăture echipei noastre.
Condiții necesare :
- calculator + internet , cunoștințe minime de operare.
Fiecare își stabilește programul său de lucru.
Avem nevoie de persoane serioase, înzestrate cu calm și răbdare.
Instruirea se oferă gratuit sub forma unor lecții prezentate pe mail.Se oferă contract de comision !
Proiectul se doreste a fi lansat pe piața americană de cărți electronice!
Daca esti interesat trimite un mail la adresa : [email protected] cu subiectul "info".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ