Victor Ponta: "Europa divizată va continua să piardă'"

| 22 iul, 2013

"Europa divizată va continua să piardă", a afirmat luni prim-ministrul român, Victor Ponta, care a pledat pentru o schimbare de mentalitate în Uniunea Europeană, care să evite marea greşeală de a împărţi ţările din Nord şi Sud, relatează agenţia spaniolă de presă EFE.

Europa este în competiţie cu Statele Unite ale Americii, China şi Japonia. Regulile de disciplină bugetară sunt importante, dar şi măsurile de stimulare a creşterii şi investiţia în programe pentru tineri sunt importante, a declarat, într-un interviu pentru EFE, şeful guvernului român, aflat într-o vizită oficială în Spania.

Victor Ponta, în vârstă de 40 de ani, a redevenit şef de guvern după o amplă victorie în alegerile legislative din decembrie, în fruntea coaliţiei de centru-stânga Uniunea Social Liberală (USL) şi cu un discurs împotriva durelor politici de austeritate ale unor guverne anterioare, adaugă sursa citată.

În vizita oficială din Spania, premierul a precizat că principalul obiectiv este de a întări relaţia economică. Din punct de vedere politic, Spania şi România au aceeaşi opinie în multe teme şi împărtăşesc politica europeană. Întreprinderile spaniole sunt deja foarte prezente în România, în special în infrastructură şi energie, şi există proiecte comune pe care să le dezvoltăm cu finanţare de la UE.

"Există o îmbunătăţire a situaţiei economice, în prezent, în România şi proiecte care vor ajuta la combaterea şomajului. Utilizarea fondurilor europene este un avantaj pentru ambele ţări. Spania este o ţară în care există o mare comunitate românească, care aduce (beneficii) economiei şi societăţii spaniole. Sunt şi lucruri de îmbunătăţit: colaborarea în lupta împotriva delincvenţei, în domeniul judiciar, o mai bună integrare şi cooperarea în proiecte economice şi sociale", a adăugat Victor Ponta.

De asemenea, acesta a precizat că "2012 a fost un an foarte greu pentru România, cu o criză economică şi socială foarte mari, însă de la alegerile din decembrie au apărut deja semnale pozitive. Creşterea depăşeşte 2% şi s-au adoptat măsuri care vor îmbunătăţi procesele administrative şi fiscale, şi de luptă împotriva fraudei. Guvernul a creat un post special care va fi în legătură cu companiile străine prezente în România, pentru a îmbunătăţi cadrul administrativ şi legislativ".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ