Victor Ponta și Crin Antonescu se împacă la Congresul maghiarilor

| 26 mai, 2013

Cine și-a imaginat vreodată că această uniune ar putea să meargă înainte pe un drum ușor și neproblematic, ignoră faptul că în bună măsură USL a fost construit pe bazele unei bune relații personale dintre liderii acesteia.

Participarea celor doi lideri ai USL la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc pare să fie semnalul că relațiile dintre cei doi s-au normalizat. Victor Ponta a fost mai mult decât amabil și a glumit despre interesul unor jurnaliști de a specula tensiunile inexistente dintre el și liderul liberal. Pe durata congresului, unitatea USL, exprimată vizual cel mai bine de apariția împreună a celor doi lideri, a părut încă o dată a fi cea de odinioară.

Chiar dacă voci din PNL continuă să acuze, speculând că puternicul aliat social-democrat își arogă toate meritele și urmărește să-i îndepărteze de la guvernare, Crin Antonescu a zâmbit la congresul maghiarilor, alături de Victor Ponta, ca pe vremuri.

Chiar dacă o parte din pesediști acuză discursul dublu, atacurile recente și loviturile sub centură din partea liberalilor, Victor Ponta s-a afișat relaxat și zâmbitor alături de liderul liberal.

Cine și-a imaginat vreodată că această uniune ar putea să meargă înainte pe un drum ușor și neproblematic, ignoră faptul că în bună măsură USL a fost construit pe bazele unei bune relații personale dintre liderii acesteia. Punctul de pornire a fost un gentlemen agreement al unor bărbați care și-au dat mâna și au decis să-și unească eforturile într-un moment când interesele națiunii o cereau. Realitatea aceasta simplă de la început a adus USL unde este acum. E drept, lucrurile nu mai sunt simple. Unuia din parteneri i s-a impus practic silenzio stampa, pe motive de coabitare instituțională. Deși în mod clar nu se putea altfel, inamicii conjuncturali nu au întârziat să apară pentru a specula momentul. Notabil este faptul că toți, fără excepție, au simțit că apropierea dintre cei doi este liantul esențial și au făcut tot posibilul să-l distrugă.

Postura în care apar cei doi lideri acum, sub pretextul reuniunii politice a unei terțe părți neutre, seamănă cu o conferință la care s-a semnat un acord de pace, ceva foarte important și care va fi amintit în viitor ca un punct de pornire... Și poate că ceea ce a pornit în baza unei excelente relații personale se va relansa bazându-se pe aceeași bună relație. Detaliul că cei doi lideri se afișează zâmbitori și împăcați tocmai la congresul ungurilor ar trebui să le dea frisoane conservatorilor, care ar putea deja să facă un exercițiu de imaginație despre un nou USL din care ei nu mai fac parte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ