Victor Ponta lămureşte situaţia locativă a lui Băsescu

| 26 mar, 12:51

Victor Ponta a fost întrebat, joi, dacă a aprobat acordarea unei locuințe provizorii, la Scroviștea, fostului președinte Traian Băsescu, răspunsul premierul fiind că singura hotărâre pe care Guvernul a aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foștii șefi de stat și a vizat alocarea locuinței "care se renovează acum".

"Guvernul nu a aprobat, nu trebuie să aprobe nimic, decât singura hotărâre de guvern pe care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foștii șefi de stat și este o locuință, cea care se renovează acum. Restul, situația locativă a domniei sale (n.r. Traian Băsescu) nu este de competența Guvernului sau a mea, nu o cunosc și nu doresc să o comentez", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Executivul a respins în ședința de miercuri, 11 martie, propunerea Secretariatului General al Guvernului (SGG), inclusă într-o ordonanță de urgență mai amplă, privind modificarea prevederilor Legii 406/2001 referitoare la situația locativă a foștilor șefi ai statului român.

"Nu a fost aprobată nicio modificare a prevederilor conexe Legii 406/2001 care reglementează situația locativă a foștilor șefi de stat. Urmează ca această temă să fie dezbătută în regim de urgență în Parlament. (...) Guvernul nu a considerat necesar să facă un act cu dedicație în acest caz. Urmează ca Parlamentul, cel care a emis Legea 406, să o și amendeze", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi, 12 martie, referindu-se la cazul atribuirii unei locuințe de protocol, că premierul Victor Ponta vrea "să își bată joc" atât de el, cât și de președintele în funcție Klaus Iohannis.

"Eu am rugat Guvernul să găsească o soluție pentru că mi-e jenă de Iohannis. El are dreptul să intre în acea Vilă (Vila Lac 3-n.r). Am fost de acord inclusiv cu o soluție provizorie. Ieri n-a fost de acord Guvernul. Părerea mea este că Ponta nu vrea să-și bată joc numai de mine, ci și de președintele în funcție. Mă rog, e aprecierea lui", a spus fostul șef al statului la sediul PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 14:00
Ana
Cine a aprobat mutarea provizorie a lui Basescu la Scroviste? Asta daca intradevar Basescu sa mutat in Scrovistea ? Este imperativ ca cineva sa clarifice aceasta bomba lansata in spatial public. Basescu este buricul pamintului ,el nu este mai presus de lege. Daca s-a mutat fara aprobare legala sa fie imediat evacuate de acolo. Asteptam clarificari urgente in aceata speta
26 mar, 14:14
avocat Jipanu
clarificari urgente pentru Ana
se pare ca cel care a dat aprobarea a fost Dan Sova
in rest,ai dreptate Dna Grecu...
26 mar, 16:12
mircea ardelean
locuinta lui basescu
vezi Ano ca ti se arde mancarea stai la oale le tale ,basescu este doar un fost sef de stat care comform legilor trebui sa primeasca pe toata viata o locuinta de serviciu iar tontul nostru premier il sfideaza de parca ar trebui s-o faca din averea sa!
26 mar, 13:53
dan slugarescu
bombe,terifiant,distrugator,obedient info
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis miercuri propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a masurii ARESTARII PREVENTIVE in cazul lui IULIAN HERTANU, cumnatul premierului VICTOR PONTA, cercetat penal de DNA intr-un dosar legat de fraudarea unui contract finantat din fonduri europene. -
26 mar, 13:10
Alexandru Valeriu Pantelimon
Individul intrigant face doar ce stie ; baga strambe , sa abata atentia de la problemele lui reale si sa mai deterioreze viata romanilor .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ